Cele mai citite
 


Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general al CJAS Braşov, dr. Elemer Wusinczky.
Potrivit acestuia, dintre cei care au fost verificaţi doar unul a fost medic de familie, restul fiind medici specialişti din spitale.

De asemenea, în urma controalelor efectuate la domiciliile pacienţilor s-a constatat că 12 dintre 25 de pacienţi nu erau acasă. Dacă în termen de 30 de zile nu depun o notificare la CJAS, în care să menţioneze unde au fost în perioada controlată, ataşând documente reale, se va suspenda plata concediului medical.

'Problema concediilor medicale este foarte serioasă. Zilnic facem controale la medici şi la pacienţi şi constatăm numeroase nereguli, cum ar fi un diagnostic trecut în concediul medical, altul în adeverinţă sau lipsa declaraţiei pacientului, fără de care medicul nu are voie să emită concediul medical', a mai spus Wusinczky.

Medicii au fost amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei şi le-a fost reziliată convenţia pentru acordarea concediilor medicale. Deocamdată nici unul dintre ei nu a depus contestaţie la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Controalele vor continua, a mai anunţat preşedintele director general al CJAS, şi acolo unde se vor constata nereguli se vor aplica sancţiuni, conform legii.

O mie de medici de familie, medici din spitale sau din mediul privat au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov, a precizat Elemer Wusinczky.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Braşov: Un milion de zile de concedii medicale, anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a înregistrat, anul trecut, un număr de 112.000 de concedii medicale, care totalizează un milion de zile.
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Braşov: Fonduri pentru câte două-trei proteze de şold şi genunchi pe zi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, va primi în acest an mai multe fonduri pentru programele naţionale de sănătate, a anunţat luni directorul spitalului, dr. Adrian Albotă, într-o conferinţă de presă la prefectura Braşov.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.