Cele mai citite
 


Descoperirea unei terapii împotriva alergiei la alune
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Câţiva copii ce erau alergici la alune pot acum să le ronţăie fără nici o grijă, în urma unui program nou de vindecare a acestui tip de alergie, bazat pe hrănirea lor treptată cu cantităţi extrem de mici de alune (autorii studiului avertizează că este imposibil de tăiat o alună prin mijloace obişnuite în părţi atât de mici precum cele folosite în experiment), informează Associated Press.

Medicii de la centrul medical al Universităţii Duke din Arkansas i-au ţinut pe micuţi sub atentă supraveghere medicală pentru a preîntâmpina eventualele reacţii alergice grave. Conform primelor rezultate obţinute, în cazul a cinci dintre copiii care au fost astfel trataţi au dispărut aproape complet reacţiile alergice la alune, putând tolera cantităţi de alune care înaintea tratamentului i-ar fi adus pe patul de spital sau chiar le-ar fi pus viaţa în pericol.

Însă sunt cei cinci copii complet vindecaţi de alergia la alune, sau toleranţa lor crescută faţă de acestea, pe care au dobândit-o în cursul tratamentului, va dispărea în timp? Medicii trebui să-i ţină sub observaţie o perioadă lungă de timp pentru a fi siguri.
"Suntem optimişti că aceşti copii nu mai sunt alergici la alune. Astfel de rezultate medicale nu au mai fost obţinute până în prezent, dar trebuie să-i menţinem sub supraveghere pentru a vedea ce se va mai întâmpla cu ei" a comentat coordonatorul experimentului, Dr. Wesley Burks.
Pentru a verifica rezultatele acestui studiu pilot mai este nevoie de realizarea unei serii de studii. Acest tip de alergie este foarte răspândit, numai în SUA trăind peste 1,8 milioane de persoane alergice la alune.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia Mondială de Alergologie: Bolile alergice sunt în creştere şi tind să capete proporţii epidemice Asociaţia Mondială de Alergologie atrage atenţia că bolile alergice sunt în creştere şi tind să capete proporţii epidemice, sunt din ce în ce mai complexe în toată lumea, a subliniat joi, într-o conferinţă de presă, medicul Camelia Berghea.
ALERGIA ALIMENTARA Orice aliment poate cauza o reacţie alergică, multe din alergiile alimentare apărând în primii ani de viaţă. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestări cutanate, respiratorii, gastrointestinale sau chiar anafilaxie.
Spania: se anunţă o primăvară complicată pentru alergici, din cauza lipsei ploilor Cei care manifestă alergii la polenul din plante ar putea avea parte de o primăvară complicată şi chiar riscantă, întrucât Societatea spaniolă de alergologie şi imunologie cronică (Seaic) prevede că se va dubla cantitatea particulelor iritante din aer, din cauza lipsei ploilor şi umidităţii, dar şi a...
Cazurile de alergii, în creştere Bolile alergice devin de la an la an mai frecvente, în prezent estimându-se că aproximativ 20% din populaţia mondială şi 25% din cea europeană suferă de astfel de afecţiuni, informează Gral Medical,
Alimente usor digerabile Multi oameni sufera de probleme digestive ce prezinta simptome precum balonarea, indigestie, flatulenta, alergii alimentare etc. Beneficiile dietelor adoptate pentru a tine in frau aceste simptome - eliminarea unor alimente, restrictionarea carbohidratilor, regim disociat, dieta bazata pe proteine etc...
Alergia mai agresivă ca niciodată Caracteristici generale Ne aflăm într-un secol aflat sub amprenta poluării, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice şi a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste direcţii sfâşie efectiv fiinţa umană în toate felurile, motiv pentru care organismul biologic...