Cele mai citite
 


Recomandări ale MS pentru perioada de caniculă
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei în această perioadă cu temperaturi extreme să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.
Se recomandă consum de lichide, fructe şi legume proaspete şi iaurt şi să nu se consume alcool.

De asemenea, medicii recomandă duşuri călduţe pe parcursul zilei, iar aerul condiţionat trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

Alcoolul (inclusiv bere sau vin) nu trebuie consumat deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Specialiştii din Ministerul sănătăţii recomandă ca în cazul expunerii la soare la orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Totodată, medicii atrag atenţia ca persoanele vârstnice şi copiii să consume în mod regulat lichide chiar dacă nu le este sete şi să fie supravegheaţi.

Pentru sugari si copiii mici este recomandat realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Să nu se modifice alimentaţia prin introducerea de noi alimente, alimentarea copilului cu lapte ori de câte ori solicită.

Totodată, se recomandă îmbrăcăminte lejeră cu hăinuţe din materiale textile, materiale textile vegetale comode, nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi, şi obligatoriu cu căciuliţă pe cap.

La cel mai mic semn de suferinţă al copilului sau mamei, aceştia se vor prezenta la medicul de familie care va decide conduita terapeutică. O atenţie deosebită trebuie acordată condiţiilor de igienă.

În acest sens copilul va fi îmbăiat cel puţin o dată pe zi, şi obligatoriu seara la culcare iar în restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie.

Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă ca preşcolarilor să li se facă duşuri cu apă la temperatura camerei.

Pentru copiii aflaţi în tabere se vor asigura condiţii corespunzătoare de cazare, alimentele trebuie să respecte riguros normele de igienă şi să fie proaspete, se va avea grijă de hidratarea corespunzătoare a copiilor, copiii vor fi supravegheaţi, iar locul de joacă va fi amplasat la umbră, în afara orelor de caniculă având capul protejat de pălăriuţe. Scăldatul, acolo unde e cazul, va fi făcut sub absolută supraveghere a însoţitorului.

Persoanele vârstnice şi cu afecţiuni cronice se vor hidrata corespunzător cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi, alimentaţia va fi predominat din legume şi fructe proaspete, consumul numai cu alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor.

Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului.

Persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente şi de asemenea menţinerea cu rigurozitate a igienei personale, efectuarea a câte 3-4 duşuri pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 400 de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov Peste 400 de solicitări au fost înregistrate, luni, la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti- Ilfov, dintre acestea 225 fiind urgenţe.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte indicaţiile medicilor pe caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă ca în această perioadă cu temperaturi extreme populaţia să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte indicaţiile pentru perioada de caniculă Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă de caniculă să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite expunerea prelungită la soare Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.
MS solicită serviciilor de ambulanţă alertarea şi suplimentarea echipajelor în zilele caniculare Ministerul Sănătăţii solicită serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate.
Recomandări ale Ministerului Sănătăţii pentru perioada caniculei Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, având în vedere avertizarea de cod galben de caniculă sub care se vor afla Capitala şi 21 de judeţe în următoarele zile.