Cele mai citite
 


Olt:Peste 12.200 concedii medicale, patru medici sancţionaţi
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii din judeţul Olt au eliberat de la începutul anului până în prezent 12.225 certificate de concedii medicale, iar în urma verificărilor începute de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt patru medici au fost sancţionaţi cu câte o mie de lei.
Purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Coteneanu, a precizat că au început verificările din a doua parte a lunii mai şi până acum au fost controlaţi 30 de medici, constatându-se că toate certificatele de concedii medicale eliberate de aceştia au fost justificate din punct de vedere medical. Constanţa Coteneanu a spus că au fost descoperite şi nereguli, în sensul că au fost acordate concedii medicale fără prezentarea de adeverinţe de la plătitori, adeverinţele de la plătitori nu aveau specificat numărul de zile de concediu medical în ultimele 12 luni, au fost eliberate concedii medicale 'în continuare' în condiţiile în care aveau întrerupere între ele şi codul de boală diferit, concediul medical acordat peste perioada de 90 de zile fără avizul medicului expert.

Din aceste motive CAS a dispus sancţionarea contravenţională a medicilor care au eliberat certificate medicale fără respectarea tuturor prevederilor legale cu amenzi de câte 1.000 de lei. Au fost amendaţi patru medici, din cei 30 de medici ale căror documente au fost controlate, aceştia fiind printre cei care au eliberat cele mai multe certificate de concedii medicale. Un medic internist a eliberat, în trei luni, 400 de concedii medicale, dar potrivit reprezentantului CAS Olt, deşi sunt multe, după verificări s-a constatat că toate sunt justificate medical.

Reprezentantul CAS Olt a menţionat că au fost verificaţi şi 40 de persoane aflate în concediu medical şi aceştia s-au aflat în momentul controlului ori la domiciliu ori la spitale, la tratament. Echipele de control vor verifica zilnic câte zece medici şi zece pacienţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Mehedinţi: Medici sancţionaţi pentru eliberare ilegală de concedii medicale Un număr de 18 medici din judeţ au fost sancţionaţi cu amendă şi avertisment pentru eliberarea ilegală de certificate medicale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, reprezentantul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Radu Barbu.
Sălaj: Medic sancţionat cu retragerea dreptului de a elibera certificate de concediu medical Unui medic din Sălaj i-a fost reziliată convenţia privind eliberarea certificatelor de concediu medical ca urmare a 'neregulilor majore' constatate în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj privind respectarea legalităţii în ceea ce priveşte modul de completare şi eliberare de...
Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.