Cele mai citite
 


Braşov: Este nevoie de o strategie comună de abordare a afecţiunii ADHD
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 25 de medici de familie din Braşov, părinţi, psihologi şi alţi specialişti prezenţi joi la simpozionul dedicat afecţiunii ADHD au ajuns la concluzia că este necesară realizarea unei strategii comune de abordare a acestei tulburări, având în vedere problemele cu care se confruntă atât cei afectaţi, dar şi familiile acestora.
ADHD este o afecţiune a creierului despre care se crede că este cauzată de un dezechilibru între o parte dintre neurotransmiţătorii creierului. Aceştia sunt substanţe folosite pentru a transmite semnale între celulele nervoase.

Depistată şi tratată consecvent, această tulburare are mari şanse să dispară, iar copilul va deveni un adolescent şi apoi un adult sănătos, a precizat dr. Nagy Dezso, psihiatru de copii de la Centrul de Sănătate Mintală Braşov, care a avertizat părinţii că trebuie să înţeleagă că odată început tratamentul nu trebuie oprit pe perioada vacanţelor.

'Prognosticul ADHD poate fi excelent dacă strategiile terapeutice se iniţiază din timp şi iau în considerare comorbidităţile minore şi variabilitatea individuală ca răspuns. Pacienţi diferiţi înseamnă abordare terapeutică diferită', a mai spus dr. Nagz Deyso.

Medicii prezenţi la simpozion au discutat despre metode de detectare timpurie a ADHD şi despre succesul tratării acestei tulburări, cu condiţia ca părinţii şi specialiştii să poată forma o echipă. Părinţii sunt îngrijoraţi că singurul medicament necesar acestei afecţiuni, care costă aproape 600 de lei tratamentul pe o lună, ar putea să nu mai fie compensat de la începutul lunii iulie şi atunci un număr însemnat de copii aflaţi în tratament să-l întrerupă pentru că părinţii nu-şi vor permite să-l cumpere.

Gabriela Plopeanu, preşedinta Asociaţiei 'Copiii de Cristal' din Braşov, a precizat la rândul ei că numărul copiiilor cu ADHD este în creştere şi constată o îmbunătăţire a activităţii de consiliere, dar în acelaşi timp cei 80 de părinţi care vin la Asociaţia 'Copiii de Cristal' îşi doresc ca toţi aceşti copii să aibă un loc în societate şi să nu devină asistaţi social, dar mai este nevoie de muncă şi de multă înţelegere mai ales în şcolile unde aceşti copii sunt îndepărtaţi într-un fel de familiile celorlalţi copii fără probleme de sănătate.

Braşovul a fost primul oraş în care s-a desfăşurat simpozionul, urmând ca pe parcursul lunii iunie astfel de întâlniri să se desfăşoare la Timişoara, Bucureşti, Ploieşti, Cluj şi Constanţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Avocatul Poporului anchetează cazurile de la Casa de copii "Dacia" Braşov şi Centrul social "Sfânta Maria" Bucureşti Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a început o anchetă în cazurile de la Casa de copii "Dacia" din Braşov şi Centrul social "Sfânta Maria" din Bucureşti, fiind vizată posibila încălcare a articolului 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor.
Program educaţional despre conştientizarea impactului bolii artrozice asupra calităţii vieţii pacienţilor, desfăşurat în 16 oraşe Programul educaţional ''10 pentru mişcare'', adresat medicilor de familie, care are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a impactului bolii artrozice asupra calităţii vieţii pacienţilor din România, a fost lansat în cadrul platformei ''Împreună pentru viaţă''.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
Braşov: Peste 1.000 de medici specialişti şi de familie participă la conferinţele interdisciplinare Meddex Peste 1.000 de medici specialişti şi medici de familie din judeţele din Regiunea Centru participă în perioada 22-23 aprilie, la Braşov, la Conferinţele medicale interdisciplinare Meddex cu tema Importanţa Inflamaţiei în Bolile Cronice.
Cluj: Centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer Un centru de consiliere şi activităţi inter-relaţionale pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cele care au depăşit cu bine perioadele de tratament, precum şi pentru membrii familiilor lor a fost deschis recent la Cluj-Napoca de către Patronatul Medicinei Integrative, în cadrul unui proiect dedicat...