Cele mai citite
 


Vaslui: Salvările ajung cu întârziere la solicitări
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui a intrat în alerta din cauza valului de caniculă anunţat de meteorologi pentru următoarele zile, mai ales că instituţia se confruntă cu o criză acută de personal şi de autosanitare.
'Cu personalul pe care îl avem acum şi cu numărul de maşini existente este practic imposibil să ne descurcăm. Avem 16 echipaje pe tot judeţul în tura de zi şi 15 în tura de noapte. Ca să funcţionăm cât de cât la parametri normali am avea nevoie de cel puţin 20-22 de echipaje pe tură. Din această cauză se ajunge cu întârzieri foarte mari uneori la bolnavi. Acum când o să apară şi leşinaţii din cauza căldurii vor avea şi mai multe probleme. Omul nu poate să aştepte. Solicită salvarea pentru că se simte rău. Şi o secundă de întârziere contează', a declarat, joi, pentru AGERPRES, Aurora Popa, directorul SJA Vaslui.

Potrivit medicilor de la SJA Vaslui în ziua de joi în judeţ au fost înregistrate doar cinci cazuri de persoane care au avut nevoie de medic din cauza căldurii.

Salvările ajung cu greu la solicitări şi din cauza drumurilor care în multe dintre localităţi arată ca după bombardament. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Drumul Judeţean 244 A între comunele Roşieşti şi Vutcani.

'Am trimis zilele trecute o salvare la o solicitare în comuna Vutcani şi s-a defectat pe traseu din cauza craterelor din asfalt. Din cauza drumurilor care se află într-o stare jalnică, avem foarte multe probleme cu maşinile. Practic în fiecare lună toate salvările ajung în service. Se întârzie la solicitări din cauză că pe unele trasee nu se poate merge cu viteză', a afirmat Aurora Popa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Sute de apeluri la Ambulanţă din cauza caniculei La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui s-au înregistrat joi peste 150 de solicitări de la persoane afectate de caniculă.
Vaslui: Aglomeraţie la salvare din cauza alcoolicilor Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui se confruntă, în această perioadă, cu o avalanşă de solicitări de transport pentru persoane aflate în stare de ebrietate.
Vaslui: Temperaturile ridicate au dus la creşterea numărului de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Temperaturile ridicate din ultimele zile au dus la creşterea numărului de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.
Levente Szekely: Serviciul de Ambulanţă Vaslui va avea o nouă conducere Vaslui, 8 feb /Agerpres/ - Prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) va avea o nouă conducere, după ce în activitatea instituţiei au fost descoperite o serie de disfuncţionalităţi.
Hunedoara: Canicula a crescut numărul solicitărilor la Ambulanţă cu 40% Solicitările oamenilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara au crescut cu 40% din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, majoritatea celor care au cerut ajutor fiind persoane mai în vârstă şi cardiaci.
Vaslui: Serviciul Judeţean de Ambulanţă rămâne fără o autospecială din cauza lipsei de medici Vaslui, 28 iun /Agerpres/ - Una din cele patru autospeciale destinate transportului medicilor la domiciliul pacienţilor din judeţul Vaslui va fi transferată la Spitalul judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ din cauză că Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui nu dispune de personalul necesar şi maşina...