Cele mai citite
 


Timiş: Medicii sancţionaţi pentru concedii medicale, nemulţumiţi
vineri, 11 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie care au fost sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş pentru că au eliberat certificate medicale fără adeverinţă de la angajator sunt nemulţumiţi atât de pedepse, cât şi de cuantumul sancţiunilor.
'Nu medicii au fost vinovaţi de lipsa adeverinţelor de la angajatori. În condiţiile în care controalele vor continua cu aplicarea acelor amenzi, în cuantum de 5.000 de lei, având la bază doar absenţa acestui act care atestă numărul de zile de concediu medical al salariatului, noi denunţăm unilateral convenţia încheiată cu CJAS', a declarat joi Elisabeta Spătaru, vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Timiş.

Aceasta spune că nu este permis ca lipsa acestei adeverinţe să stea la baza aplicării acestor amenzi 'colosale', cu atât mai mult cu cât vina nu-i aparţine medicului, ci angajatorului sau pacientului care, fiind bolnav, nu se poate deplasa în timp util pentru a prezenta adeverinţa.

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş a amendat 22 de medici de familie pentru că au eliberat concediile medicale fără declaraţia pe proprie răspundere, prevăzută în lege, fără adeverinţa medicală în care să fie trecut numărul de zile de concediu medical pe ultimele douăsprezece luni, precum şi fără adeverinţa de la angajator din care să reiasă că s-a virat contribuţia la FNUASS.

În ultimele săptămâni, Corpul de control al CJAS Timiş a verificat aleatoriu un număr de 36 de medici de familie şi specialişti. Valoarea totală a amenzilor aplicate celor 22 de medici aflaţi cu probleme a fost de 213.500 lei.

De la începutul anului, numărul concediilor medicale depuse la CJAS Timiş a crescut de la lună la alta. În luna ianuarie s-au depus 12.660 de concedii medicale, în februarie 14.053, în martie 17.874, iar în aprilie numărul concediilor medicale a crescut la 18.995.

CJAS Timiş continuă seria verificărilor furnizorilor de servicii medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Timiş: Medici amendaţi pentru acordarea concediilor medicale Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş au amendat 22 de medici de familie pentru diferite nereguli constatate la acordarea concediilor medicale.
Cluj: Medici amendaţi şi avertizaţi din cauza concediilor medicale Cluj-Napoca, 19 oct /Agerpres/ - Doi medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj iar alţi patru au fost avertizaţi pentru acordarea de concedii medicale fără acoperire sau fără respectarea normelor legale.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.