Cele mai citite
 


Botoşani: Nouă medici din spitalul judeţean nu mai pot prescrie concedii medicale
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au pierdut dreptul de a mai prescrie concedii medicale, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Cornel Enache.
Măsura a fost dispusă de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care, în urma unor controale, a dispus ridicarea dreptului de semnătură, dar şi amendarea celor nouă medici cu câte 5.000 de lei fiecare.

'Corpul de control al Casei de Asigurări a găsit defecţiuni la nouă medici prescriptori de concedii medicale. Medicii au fost amendaţi, însă li s-a ridicat şi dreptul de a acorda concedii medicale până la încheierea viitorului contract, care va fi în 2011. Este curioasă decizia echipei de control, pentru că pentru aceeaşi faptă, de regulă, se dă o singură pedeapsă. Există procese verbale', a declarat Enache.

Managerul Spitalului Judeţean susţine că ambii medici ai Secţiei de Chirurgie plastică şi reparatorie au fost sancţionaţi, iar în acest moment nu mai are cine să elibereze niciun fel de certificat medical bolnavilor care au nevoie de repaus medical.

De asemenea, trei din cei cinci medici de la Secţia medicală II au pierdut dreptul de a prescrie concedii.

'La chirurgie plastică, cine o să vină în întâmpinarea pacienţilor? Chirurgia plastică este furnizoare de zile numeroase de incapacitate temporară de muncă', a adăugat Enache, care susţine că procesele verbale prin care au fost dispuse sancţiunile vor fi contestate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea face concedieri, din cauza bugetului mic Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani ia în calcul concedierea unei părţi din personal, în cazul în care nu va obţine, în urma negocierilor cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), o majorare a bugetului.
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, sancţionat de Casa de Asigurări spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost sancţionat cu diminuarea cu 1% a contractului lunar încheiat cu Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS), a declarat, luni, preşedintele CJAS, Costel Lupaşcu.