Cele mai citite
 


Creierul se obişnuieşte cu efectele marihuanei, potrivit unui studiu
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de marihuana afectează funcţionarea creierului, dar acesta este capabil să se obişnuiască cu efectele drogului, potrivit unui studiu ştiinţific publicat vineri în Australia, transmite Efe.
Cercetătorii de la Universitatea din Wollongong susţin că principalul ingredient activ al marihuanei - tetrahydrocannabinolul sau THC - rămâne în corp timp de mai multe săptămâni, motiv pentru care creierul persoanelor care iau în mod obişnuit acest drog este mereu expus THC.

Ca urmare, pentru a îndeplini aceleaşi sarcini, creierul trebuie să facă un efort mai mare decât în cazul altor persoane care nu consumă marihuana, iar în decursul timpului ajunge să considere normală această situaţie, a explicat psihologul Robert Battista pentru postul de radio ABC.

Battista a adăugat că creierul îşi dă seama că conexiunile tradiţionale nu mai funcţionează şi creează unele noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de marijuana măreşte rezistenţa creierului la traume (studiu) Persoanele care consumă marijuana au şanse mai ridicate de a supravieţui în cazul unor traume craniene grave decât cei care nu consumă, conform unui nou studiu, informează Reuters.
Îngheţata se comportă ca un drog (studiu) Marii amatori de îngheţată ar mânca într-una, creierul lor reacţionând la fel ca în cazul dependenţei de drog, relatează passionsante.be.
Creierul mai mare la oameni decât la primate ar putea fi rodul unui metabolism accelerat (studiu) În cursul evoluţiei, metabolismul oamenilor s-a accelerat faţă de rudele lor, primatele. Acest lucru ar putea explica creierul mai mare, încetineala creşterii, starea reproductivă bună, remarcabila longevitate, dar şi înclinaţia oamenilor de a ajunge diabetici sau obezi, scrie luni slate.fr.
De ce consumul de canabis produce tulburări de memorie Nu este prima dată când auzim că a fuma un joint /ţigară cu marihuana/ afectează capacitatea memoriei, acum se ştie şi de ce. Potrivit unui studiu realizat de Andrés Ozaita pentru Laboratorul de Neurofarmacologie de la Universitatea Pompeu Fabra pierderea memoriei asociată consumului de canabis este...
Somnul permite creierului să se cureţe (studiu) Somnul permite creierului să se cureţe de deşeurile acumulate în timpul perioadei de veghe datorită unui mecanism descoperit recent şi care este activ îndeosebi când oamenii dorm, arată un studiu difuzat joi şi preluat de AFP.
Dansul este benefic pentru sănătatea inimii şi a creierului (studiu) Se ştia deja că activitatea fizică are un efect protector împotriva riscurilor cardiovasculare, iar acum o echipă de cercetători merge şi mai departe, arătând că dansul dă rezultate foarte bune în acest sens. El protejează arterele şi circulaţia sanguină, scrie metronews.fr.