Cele mai citite
 


Sucuri pentru copii comercializate în SUA, depistate cu niveluri prea ridicate de plumb
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de protecţie a mediului din California a descoperit niveluri ridicate de plumb în câteva sucuri pentru copii vândute pe piaţa americană, a anunţat joi postul public naţional de radio din SUA, relatează Xinhua.
Nivelurile de plumb depăşesc cotele prevăzute de legea statului şi în anumite cazuri chiar pe cele din reglementările federale, susţine ONG-ul Environmental Law Foundation (ELF), cu sediul în San Franscisco.

Grupul a cumpărat zeci de mărci de sucuri şi produse din fructe în California şi le-a trimis pentru a fi analizate la laboratorul certificat al Agenţiei de Protecţie a Mediului (EPA) din Berkeley. Rezultatele au fost îngrijorătoare.

De exemplu, sucul de mere Raley's, Santa Cruz Organic Concord Grape Juice şi Dole Pear Halves conţin fiecare niveluri peste cele considerate sigure de organismele federale.

'Numeroase produse precum suc de mere şi de grapefruit, cocteilurile de fructe sau piersicile şi perele ambalate conţin plumb peste doza limită zilnică prevăzută pentru copii de vârstă redusă. Aceste limite au fost stabilite de Administraţia pentru hrană şi medicamente', se menţionează în raportul ELF.

Într-un comunicat, lanţul de supermarketuri de pe coasta de vest Raley's s-a declarat suprins de nivelurile de plumb din produsele comercializate şi a precizat că a dispus teste independente pentru verificarea acestora.

ELF l-a notificat şi pe procurorul general al Californiei, Jerry Brown, despre rezultatele testelor efectuate la laboratorul EPA, menţionează Xinhua.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Revista presei Realizările guvernului Ponta într-un an de guvernare, creşterea importanţei strategice a României pentru politica SUA în materie de scut antirachetă, lansarea programului turistic social 'Litoralul pentru toţi' şi tentativa celui mai titrat alpinist român de a cuceri vârful Tsartse sunt doar câteva dintre...
Risc crescut de autism pentru copiii născuţi din mame expuse poluării (studiu american) Femeile expuse în timpul sarcinii unor înalte niveluri de poluare a aerului în SUA ar putea avea un risc dublu de a da naştere unui copil autist în raport cu femeile care trăiesc în locuri mai bine protejate, potrivit unui studiu dat publicităţii marţi, preluat de AFP.
SUA: California se confruntă cu zeci de cazuri de rujeolă California se confruntă cu zeci de cazuri de rujeolă, după izbucnirea unui focar în principal în parcul tematic Disneyland, deşi, teoretic, virusul acestei boli dispăruse de ani de zile din Statele Unite, relatează AFP.
SUA: Legume şi fructe, pe reţetă, pentru persoanele supraponderale din familii defavorizate Medicii de la două clinici din New York - Harlem Hospital şi Lincoln Medical Center - au început de la 24 iulie să prescrie pacienţilor lor supraponderali sau obezi, din familii cu venituri reduse, reţete pentru fructe şi legume, a relatat Fox News, citând Health News din Florida.
România, citată pentru insuficienta protecţie a proprietăţii intelectuale SUA au deplâns luni comercializarea prin internet a produselor contrafăcute în numeroase ţări şi au citat România printre ţările în care măsurile de combatare a infracţiunilor la adresa proprietăţii intelectuale sunt prea puţin relevante, potrivit raportului anual întocmit de serviciile Reprezentantului...
SUA: Lanţurile de restaurante vor fi obligate să menţioneze caloriile meniurilor Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a finalizat marţi reglementările prin care constrânge lanţurile de restaurante să indice numărul de calorii în cazul fiecărui meniu pentru a contribui la combaterea obezităţii în SUA, potrivit AFP.