Cele mai citite
 


MS cere personalului din serviciile de urgenţă activarea planurilor de măsuri pentru caniculă
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS) a solicitat, vineri, direcţiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanţă şi unităţilor de primiri urgenţe activarea planurilor de măsuri pentru zilele de caniculă.
Într-o videoconferinţă cu personalul care activează în serviciile de urgenţă, subsecretarul de stat din MS, dr. Raed Arafat, a cerut măsuri pentru reducerea riscurilor medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă.
Acesta a cerut serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.
Totodată, direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă pentru populaţie în caz de nevoie. Pentru acest demers, în cadrul primăriilor, a farmaciilor, în dispensare, şcoli sau centre comerciale pot fi ?identificate, amenajate şi marcate spaţii cu aer condiţionat unde se poate distribui populaţiei apă şi ceai.
Ministerul Sănătăţii solicită autorităţilor locale evitarea instalării de corturi în stradă pentru acordarea de asistenţă medicală sau distribuţia de apă.
Au fost atenţionate şi unităţile de primiri urgenţe pentru a asigura numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice caniculei.
Pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme,?Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.
Temperaturile maxime se vor situa la peste 35 de grade Celsius în majoritatea regiunilor din ţară, vineri, iar sâmbătă şi duminică acestea vor depăşi 36 de grade, potrivit Autorităţii Naţionale de Meteorologie.
În următoarele 12 ore, în Muntenia, temperaturile maxime se vor situa între 28 şi 35 de grade Celsius, în Oltenia acestea vor fi cuprinse între 31 - 34 de grade, Dobrogea (28 - 34 de grade), Moldova (32 - 35 de grade), Transilvania (30 - 35 de grade), Banat (32 - 35 de grade), Crişana (30 - 35 de grade), Maramureş (31 - 33 de grade).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
MS recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00 Ministerul Sănătăţii a solicitat, marţi, direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de urgenţă prespitaliceşti activarea planurilor de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să poată fi reduse, se arată într-un...
MS recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00 în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate.
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.