Cele mai citite
 


Timiş: Creşte numărul internărilor cu tromboză vasculară
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul pacienţilor internaţi de urgenţă cu tromboză vasculară, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara, s-a triplat, în ultimele 48 de ore, faţă de media lunilor precedente.
Prof. univ. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii, a declarat vineri că, în ultimele două zile, au fost internaţi zece pacienţi, bolnavii prezentându-se cu tromboze survenite în teritoriul arterial (ischemii acute de membre), respectiv, tromboze ale sistemului venos profund.
'O posibilă explicaţie o constituie creşterea bruscă a temperaturii din ultimele zile, care favorizează apariţia deshidratării cu creşterea vâscozităţii sanguine şi creşterea semnificativă a riscului de tromboză', a explicat Ionac.
Potrivit chirurgului, această problemă afectează toate grupele de vârstă, dar mai ales persoanele cu vârste peste 70 - 80 de ani. Situaţia merită atenţie, deoarece o parte dintre aceşti pacienţi s-au prezentat târziu la spital, cu leziuni ireversibile.
Pentru prevenirea problemelor, specialistul recomandă o hidratare adecvată, care presupune consumul a minim 2,5 - 3 litri de lichide pe zi, prezentarea în serviciul de urgenţă la apariţia primelor semne ale acestor afecţiuni (durere brusc instalată la nivelul unui membru, respectiv edem important şi durere la nivelul membrelor), dar şi semnalarea problemelor medicului de familie şi solicitarea prezentării într-un serviciu specializat de chirurgie vasculară dacă apar dureri în gambe, la mers.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Consultaţii gratuite pentru persoanele cu risc de boală arterială vasculară periferică Clinica de Chirurgie Vasculară Timişoara din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara a demarat un program de screening pentru persoanele cu risc de a dezvolta o boală arterială periferică, în cadrul căruia vor participa, pe bază de voluntariat, 20 de medici specialişti şi rezidenţi în chirurgie...
Timiş: În zece ani de chirurgie vasculară, medicii Spitalului Judeţean au ajutat sute de pacienţi să evite amputarea Clinica de Chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara a împlinit, vineri, zece ani, timp în care aici au fost introduse cele mai moderne tehnici şi dotări de aparatură medicală, pentru a salva vieţi şi pentru a-i ajuta pe pacienţi să evite operaţia de amputare.
Timiş: Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean, modernizată după o investiţie de aproape 150.000 de euro Proiectul de renovare şi modernizare a Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara s-a finalizat, după o investiţie totală de aproape 150.000 de euro, din care 55.000 de euro au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Timişoara, diferenţa fiind acoperită din donaţii şi sponsorizări de...
Timiş: Screening pentru bolnavii cu neuropatie diabetică Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara demarează, de marţi, o nouă sesiune de screening destinată pacienţilor care suferă de neuropatie diabetică, acţiune ce urmăreşte prevenirea amputaţiilor de membre în rândul acestor bolnavi.
Timiş: Cel mai tânăr pacient operat în Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean a avut 4 ani Cel mai tânăr pacient care a fost operat în Clinica de Chirurgie Vasculară (CCV) a Spitalului Judeţean Timişoara a avut patru ani, iar cel mai vârstnic 97 de ani, a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii.
Timiş: Operaţii urologice laparoscopice la Spitalul Judeţean Timişoara, în premieră în vestul ţării La Blocul Operator al Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a repus în funcţiune, în această săptămână, o sală modernă de intervenţii chirurgicale prin endoscopie înaltă şi joasă, care a fost supusă unei renovări şi modernizări extensive, cu sprijin privat.