Cele mai citite
 


CMR, nemulţumit de implementarea noului preţ de referinţă pentru medicamente
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România (CMR) îşi manifestă indignarea faţă de faptul că în forma finală a metodologiei privind implementarea noului preţ de referinţă pentru medicamente numele său este asociat cu un act normativ care aduce lezare intereselor pacienţilor şi autonomiei profesionale a medicului.
Conducerea CMR şi-a exprimat nemulţumirea prin intermediul unei scrisori adresate, vineri, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
''Suntem convinşi că argumentele ştiinţifice şi logice nu vor avea audienţă şi că reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor opera doar modificări estetice păstrând spiritul antipacient al acestui document'', se arată în scrisoare.
Colegiul Medicilor din România şi-a exprimat punctul de vedere privind inacceptabilitatea decontării pe clasă terapeutică aşa cum este ea prezentată în documentul supus dezbaterii care duce la o creştere semnificativă a coplăţii suportată de pacient şi la o modificare a comportamentului prescriptorului obligat să recomande un tratament nu în funcţie de eficienţă terapeutică, ci în funcţie de posibilităţile materiale ale omului bolnav.
Mai mult, actul normativ impune o conduită profesională medicală contrară ghidurilor şi protocoalelor aprobate de Ministerul Sănătăţii, susţine preşedintele CMR, prof. dr. Vasile Astărăstoae. În condiţiile în care acest act este acceptat de către decidenţi, atunci corpul medical nu-şi va mai asuma responsabilitatea profesională şi în caz de eşec, răspunderea va fi integrală a celor care au conceput şi promovat acest document.
Punctul de vedere al CMR a fost trimis CNAS în data de 28 mai 2010, în care se menţiona că ''CMR apreciază că stabilirea preţului de referinţă pe clasa terapeutică ar fi o gravă eroare managerială şi medicală, deoarece este documentat ştiinţific că există mari diferenţe în efectul clinic între diferite DCI (Denumirea Comună Internaţională) din cadrul aceleiaşi clase terapeutice''.
''Suntem în favoarea stabilirii preţului de referinţă pe DCI'', susţine CMR.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...
Colegiul Medicilor din România este împotriva introducerii plafoanelor la medicii de familie Colegiul Medicilor din România nu este de acord cu introducerea plafonului la prescrierea medicală, se arată într-un comunicat de presă al CMR remis luni AGERPRES. "Nu putem fi de acord cu o astfel de măsură întrucât încalcă dreptul la tratament al pacienţilor şi dreptul la autonomie profesională al...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Colegiul Medicilor atacă în instanţă prevederile contractului-cadru Bucureşti, 23 mai /Agerpres/ - Colegiul Medicilor din România a demarat acţiunea de anulare în contencios administrativ a ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a contractului-cadru privind condiţiile acordării...
Astărăstoae, despre dosarul reţetelor fictive: Procuratura era obligată să anunţe Colegiul Medicilor Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat marţi că, potrivit legii, procurorii erau obligaţi să anunţe CMR înainte de începerea urmăririi penale în dosarul decontărilor de reţete fictive.
Vasile Astărăstoae (CMR): Nu susţinem cardul de sănătate şi dosarul electronic Colegiul Medicilor din România nu susţine cardul de sănătate şi nici dosarul electronic pentru că acestea nu constituie "o prioritate pentru actul medical", a declarat marţi la o dezbatere preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.