Cele mai citite
 


Vaslui: Numărul concediilor medicale, în scădere cu 25 de procente
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul certificatelor medicale eliberate angajaţilor din judeţul Vaslui a scăzut cu 25% în ultimele luni faţă de media lunară înregistrată în anii anteriori, spun reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui, odată cu anunţarea măsurilor de verificare a corectitudinii emiterii acestor documente.
În primele cinci luni din acest an au fost eliberate 12.943 de certificate medicale, faţă de 40.408 certificate acordate în 2009 atât angajaţilor din domeniul privat, cât şi celor din sistemul bugetar.

''Media lunară a certificatelor de boală eliberate de medici a scăzut de la 3.367 certificate, în 2009, la 2.588 certificate în cursul acestui an. Este cert că, încă de la lansarea ideii verificării riguroase a certificatelor medicale, populaţia a început să mai renunţe la a apela foarte des la medicii de familie sau cei specialişti pentru a intra în concedii de boală. Altfel nu se explică cum, în special în ultimele două luni, s-a înregistrat această scădere bruscă, de 25%, a numărului de certificate medicale eliberate la nivelul judeţului Vaslui'', a declarat, pentru AGERPRES, Corneliu Mihalache, directorul CJAS Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Medic acuzat că a eliberat fără motiv certificate medicale Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a finalizat vineri ancheta în cazul medicului Vasile Vasiliu, şeful secţiei chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Adulţi din Bârlad, care a fost reclamat de Primăria Bârlad că ar fi eliberat unei funcţionare a instituţiei şase certificate...
Vaslui: Aproape 11.000 de persoane au avut nevoie de concedii medicale în acest an Numărul certificatelor medicale eliberate în judeţul Vaslui în acest an este mai mare cu 900 faţă de perioada similară a lui 2009.
Vaslui: Colegiul medicilor nu aprobă controalele pe care CJAS le face la medici Colegiul Medicilor din judeţul Vaslui nu este de acord cu verificările pe care reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate le fac la cabinetele medicilor de familie şi nici cu sancţiunile date acestora pentru eliberarea eronată a certificatelor de concedii medicale.
Vaslui: Numărul concediilor medicale a scăzut cu 40% Numărul concediilor medicale eliberate pacienţilor din judeţul Vaslui a scăzut în zece luni ale acestui an cu 40% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.
Vaslui: Medicii de familie au trimis o listă cu nemulţumiri la CJAS Medicii de familie au transmis luni Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Vaslui o petiţie prin care îşi exprimă nemulţumirile în ceea ce priveşte noul contract-cadru.
Arad: Peste 31.000 de certificate medicale au fost eliberate în prima jumătate a acestui an Peste 31.000 de certificate de concediu medical au fost eliberate în judeţul Arad în primele şase luni ale acestui an.