Cele mai citite
 


Cercetătorii americani au descoperit gena care transformă carbohidraţii în grăsimi
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie
 

O echipă de cercetători din SUA a descoperit gena responsabilă pentru transformarea carbohidraţilor în grăsimi, oferind noi indicii despre felul în care organismul metabolizează carbohidraţii şi modul în care aceştia contribuie la apariţia obezităţii.

Potrivit autorilor studiului, de la Universitatea din California, gena, denumită DNA-PK, reglează procesul prin care ficatul converteşte carbohidraţii în grăsime.

„Sperăm ca într-o bună zi acest studiu să-i ajute pe oameni să mănânce pâine, paste făinoase şi orez fără a se mai teme de kilogramele în plus”, a declarat un membru al echipei.
În cadrul experimentelor, şoareci de laborator cu o versiune modificată a genei au fost hrăniţi în exces cu alimente bogate în carbohidraţi şi s-a constatat că îşi păstrează aceeaşi greutate corporală, chiar dacă normal ar fi fost să se îngraşe.
„Şoarecii din grupul cu gena modificată au fost mai slabi şi au avut cu 40% mai puţină grăsime în organism comparativ cu şoarecii normali”, au precizat autorii studiului.AGERPRES/(Daniel Duncă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI / Nicolae Hâncu: Micul dejun - unul dintre cele mai simple şi eficiente moduri de a mânca sănătos O viaţă sănătoasă înseamnă înainte de toate o alimentaţie sănătoasă, însă pentru a realiza acest lucru trebuie să se ţină cont de cele trei mese principale ale zilei, dintre care cea mai importantă e micul dejun, spun specialiştii nutriţionişti.
Un regim alimentar mai sărac în calorii, dar mai bogat în grăsimi nesaturate, ajută memoria Un regim alimentar care are un număr al caloriilor cu 30% mai mic, dar este bogat în acizi graşi nesaturaţi, ajută funcţionării memoriei, conform unor cercetători germani al căror studiu, realizat pe un eşantion de voluntari cu o medie ded vârstă de 60 de ani, a fost publicat luni, transmite AFP.
Grăsimea, eficientă în curele de slăbire Dacă vă supravegheaţi cu atenţie greutatea şi doriţi să slăbiţi, cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să nu evitaţi grăsimea. Ea chiar contribuie la scăderea în greutate, datorită senzaţiei de saţietate, explică The Boston Globe.
Femeile si bolile de inima: ce trebuie sa stii! In ultimii ani impactul bolilor de inima asupra femeilor a atras tot mai multa atentie. Desi toata lumea crede ca bolile de inima ii afecteaza si pe barbati in aceeasi masura, de fapt acestea cauzeaza mai multe decese in randul femeilor. In occident 1 din 3 femei moare de o boala de inima...
Grăsimile, alimentarea şi sănătatea Institutul naţional de diabet, nutriţie şi boli metabolice "Prof. N.C. Paulescu", împreună cu Fundaţia pentru Alimentaţie Sănătoasă şi cu sprijinul Unilever South Central Europe au organizat workshop-ul cu tema "Grăsimile alimentare şi sănătatea în actualitate"
Ananasul - regele fructelor Ananasul este o plantă erbacee, perenă, din familia Bromeliaceae şi singura din această familie care produce fructe comestibile.