Cele mai citite
 


Arad: Ginecologul septuagenar din oraşul Ineu, cercetat penal
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul ginecolog din oraşul arădean Ineu, care a perforat uterul unei femei în urma unei întreruperi de sarcină, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.
Lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Ineu au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele lui Nicolae Bulzan, 71 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Acesta a fost reclamat de către soţul femeii că în data de 4 iunie, în timp ce i-a efectuat un chiuretaj, i-a produs o hemoragie internă, femeia fiind internată în stare gravă la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ?Dr Salvator Vuia' din Arad. Femeia este mamă a doi copii.

După cum a relatat soţul femeii, medicul a ieşit din cabinet, i-a cerut 150 de lei şi i-a spus să cheme de urgenţă ambulanţa şi să o ducă pe soţia sa la Arad, deoarece are hemoragie abundentă, după care a dispărut.

Pacienta a fost transportată la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ''Dr. Salvator Vuia'' în stare gravă, cu hemoragie internă masivă, fiind supusă imediat unei intervenţii chirurgicale în urma căreia starea femeii a fost stabilizată şi s-a reuşit şi salvarea uterului. Starea femeii s-a ameliorat, astfel că miercuri a fost transferată de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului, într-un salon post-operator, rămânând însă sub observaţie medicală.

Femeia a depus o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică, învinovăţindu-l pe medic pentru cele întâmplate, iar având în vedere faptul că erau întrunite condiţiile legale, sesizarea a fost transmisă Comisiei de Malpraxis din cadrul DSP Arad, pentru a demara o anchetă în acest caz, pentru a se stabili dacă a fost sau nu vorba despre malpraxis.
De asemenea, DSP Arad a dispus închiderea temporară a cabinetul medicului din Ineu, din cauza unor deficienţe igienico-sanitare constatate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Medic ginecolog, acuzat de malpraxis de o pacientă Un medic ginecolog din oraşul Ineu, judeţul Arad, este acuzat de malpraxis de familia unei femei căreia i-a provocat un avort, la cabinetul său privat.
Iaşi: Obstetriciană trimisă în judecată pentru că a perforat uterul şi intestinul gros al unei paciente Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis trimiterea în judecată a obstetricianei Mariana Butnaru, medic la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, cu acuzaţia de neglijenţă în serviciu.
Arad: Anchetă internă la SCJU, după ce un bebeluş a murit la 44 de ore de la naştere O anchetă internă a fost demarată în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, după ce un bebeluş a decedat la 44 de ore de la naştere.
Botoşani: Anchetă la maternitate, după un presupus caz de malpraxis Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.
Arad: Toate secţiile Spitalului Judeţean unde se fac transfuzii de sânge sunt autorizate Toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad unde se efectuează transfuzii sanguine sunt autorizate conform normativelor, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Mihaela Cîtu.
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...