Cele mai citite
 


Prahova: Managementul a trei spitale din judeţ, transferat la CJ
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Consiliul Judeţean Prahova va prelua managementul asistenţei medicale din cadrul spitalelor publice de interes judeţean, membrii acestuia aprobând, sâmbătă, în cadrul unei şedinţe extraordinare, constituirea unor comisii în acest scop.

Proiectul de hotărâre vizează trei unităţi spitaliceşti din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Pediatrie.
Potrivit datelor prezentate în raportul anexat proiectului de hotărâre, au fost publicate, în Monitorul Oficial, Ordonanţa de urgenţă nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării şi Hotărârea Guvernului nr. 529/2010 pentru aprobarea menţinerii managementului asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale care au desfăşurat faze pilot, listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se menţine managementul asistenţei medicale la autorităţile administraţiei publice locale şi la Primăria municipiului Bucureşti şi listei unităţilor sanitare publice cu paturi pentru care se transferă managementul asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale şi către Primăria municipiului Bucureşti.
Una dintre anexe face referire la CJ Prahova, în administrarea căruia a fost trecut managementul asistenţei medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti şi Spitalului de Pediatrie Ploieşti.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a anunţat că se fac demersuri pentru a se găsi o formulă de asociere cu acele consilii locale din localităţile care nu îşi permit să întreţină unităţile spitaliceşti de pe raza lor, astfel încât CJ să le poată sprijini, eventual în urma unor rectificări bugetare, cu anumite sume. Şeful CJ a dat drept exemple în acest sens localităţile Breaza, Azuga şi Drajna.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Cuantumul coplăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, stabilit la 10 lei Pacienţii care se vor interna, de luni, la cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, vor plăti, la externare, o taxă de 10 lei.
UPDATE Prahova: Managerul Maternităţii Ploieşti a cerut încetarea contractului de management Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, medicul Călin Boeru, a solicitat încetarea contractului de management cu acordul ambelor părţi, cererea fiind depusă la Consiliul Judeţean Prahova, în administrarea căruia se află spitalul.
Prahova: Managerul Maternităţii Ploieşti a cerut încetarea contractului de muncă Ploieşti, 3 nov/ Agerpres/- Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, medicul Călin Boeru, a solicitat încetarea contractului de muncă cu acordul ambelor părţi.
Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu a introdus coplata Ploieşti, 1 apr /Agerpres/- Cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, nu a introdus, luni, coplata, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Mirela Neagu, afirmând că această taxă va fi aplicată după semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: O nouă donaţie de paturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti O donaţie de 36 de paturi acţionate mecanic şi 18 saltele a ajuns, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, din partea unei clinici medicale din Passau, Germania.