Cele mai citite
 


Vaslui: Primăriile au amenajat puncte de prim ajutor în farmacii
duminică, 13 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a trimis o notă la primăriile de oraşe şi municipii prin care le-a solicitat autorităţilor locale amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie pe timp de caniculă.
'Le-am cerut primarilor să fie foarte atenţi în aceste zile când temperaturile vor depăşi 35 de grade. Să fie amenajate corturi unde să fie apă şi un personal autorizat să acorde primul ajutor în cazul în care unei persoane i se face rău pe stradă din cauza căldurii', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Andrei Barbău, şeful DSP Vaslui.
Primăriile au amenajat cele mai multe puncte de prim ajutor în farmacii.
'Primăria Vaslui a luat măsurile necesare. Avem două puncte fixe de prim ajutor, din care unul e la ştrandul municipal, iar al doilea la Casa de Cultură. De asemenea, opt farmacii au fost transformate în puncte de prim ajutor, unde se asigură apă şi îngrijirile medicale necesare populaţiei care va avea de suferit din cauza caniculei', a declarat, Valeriu Caragaţă, viceprimarul municipiului Vaslui.
Tot în farmacii au fost amenajate puncte de prim ajutor în caz de caniculă şi în municipiile Huşi şi Bârlad.
Cinci persoane au ajuns la camera de gardă în ultimele două zile după ce au leşinat din cauza căldurii.
Cel mai grav caz este al unui bătrân în vârstă de 71 de ani, din oraşul Negreşti, acesta fiind găsit în stare de inconştienţă pe câmp.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Direcţia de Sănătate Publică avertizează asupra riscului prezentat de consumul de apă neconformă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a avertizat joi populaţia cu privire la riscurile consumului de apă neavizată din punct de vedere sanitar, după ce un bebeluş în vârstă de o lună a ajuns în stare gravă la spital, în urma consumului de apă cu nitriţi.
Timiş: S-au deschis primele puncte de prim ajutor anticaniculă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a decis activarea, de luni, a primelor puncte de prim ajutor anticaniculă în judeţ, patru fiind active în Timişoara şi unul în Lugoj, ca urmare a faptului că în vestul ţării s-a instalat canicula, iar pentru următoarele zile se anunţă temperaturi de până la 39...
Vaslui:Sancţiuni în cazul unei fetiţe decedate şi al unei femei bolnave psihic care a fugit din spital Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui l-a sancţionat vineri pe medicul Adrian Grom de la Centrul de Permanenţă din comuna Codăeşti, după ce acesta a lipsit nemotivat de la program, iar o fetiţă de doi ani, victimă a unui accident, nu a beneficiat de consult medical.
Vaslui: Conducerea Serviciului de Ambulanţă, demisă, după ce un bătrân a decedat Managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, Dan Filibiu, şi directorul medical al instituţiei, Mariana Niţoi, au fost demişi, marţi, în urma unei anchete demarate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după ce un bărbat în vârstă de 74 de ani a decedat aşteptând mai bine de...
Vaslui: Anchete ale DSP şi CJAS în cazul unei fetiţe decedate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vaslui au demarat joi anchete în cazul unei fetiţe decedate după ce a căzut din căruţă.
Vaslui: Bărbat decedat după ce a ajuns la spitalul Huşi, unde nu era medic urgentist Un bărbat a murit la Spitalul Municipal Huşi, unde ajunsese în stare gravă şi a fost resuscitat în Camera de Gardă de asistente, deoarece unitatea sanitară a rămas pentru a doua oară fără medic urgentist.