Cele mai citite
 


Giurgiu: Decese şi lipotimii pe fondul caniculei
luni, 14 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi bărbaţi din judeţul Giurgiu cu probleme cardiace au murit la domiciliu, iar un altul a căzut în stradă din cauza unei lipotimii manifestate pe fondul caniculei din ultimele ore.
Potrivit Serviciului de Ambulanţă Giurgiu, numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore a ajuns la 73, cu aproape 50 la sută mai mult faţă de zilele obişnuite, când se înregistrează aproximativ 50 de solicitări.
Tot pe fondul caniculei şi al unor probleme familiale, un bărbat de 30 de ani din Giurgiu s-a spânzurat, iar un altul s-a înecat în zona localităţii Mihăileşti.
A crescut şi numărul solicitărilor din partea cardiacilor, fiind înregistrate, în ultimele ore, 11 cazuri de persoane cu probleme de inimă, care au primit ajutor la domiciliu sau au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu.
Şi persoanele cu afecţiuni psihice sunt afectate în perioadele de caniculă, Serviciul de Ambulanţă Giurgiu oferind sprijin de specialitate în patru cazuri de schizofrenie şi boli psihice.
Pe lângă valul de caniculă, giurgiuvenii sunt afectaţi şi de o invazie de ţânţari, unele persoane ajungând la Urgenţă din cauza umflăturilor cauzate de muşcăturile de ţânţari sau de alte insecte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SABIF: 1.079 de solicitări înregistrate în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore 1.079 de solicitări, dintre acestea 710 au reprezentat urgenţe de cod roşu şi galben, a declarat luni pentru AGERPRES managerul SABIF, Alis Grasu.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 1.242 de solicitări, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8,00 până marţi la ora 8,00, un număr de 1.242 de solicitări, dintre acestea 627 reprezentând cazuri grave şi foarte grave, a declarat pentru AGERPRES managerul SABIF, medicul Alis Grasu.
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
SABIF: 1.299 de solicitări, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr de 1.299 de solicitări, dintre acestea 697 fiind cazuri de urgenţă de cod roşu şi cod galben, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul instituţiei, Alis Grasu.