Cele mai citite
 


Gorj: Medic de familie sancţionat pentru nerespectarea legislaţiei concediilor medicale
luni, 14 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au sancţionat, în urma controalelor efectuate la mai mulţi medici de familie, un cadru medical care prescrie concedii medicale, cu suma de 5.000 lei, pentru că nu a respectat legislaţia privind acordarea şi prescrierea unui astfel de concediu, a precizat duminică, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Gheorghe Cocină.
Potrivit acestuia, în ultima săptămână, au fost controlaţi 31 de medici prescriptori de concedii medicale şi 41 de beneficiari.
'Din cei 41 de beneficiari verificaţi, 9 nu au fost găsiţi la domiciliu. Aceştia au la dispoziţie o lună de zile în care trebuie să dovedească că nu au fost acasă în ziua controlului, deoarece au fost plecaţi cu probleme medicale, altfel riscă suspendarea şi neplata concediilor medicale. Dintre medici, doar unul singur a fost găsit în neregulă. Astfel de controale vor continua, deoarece numărul concediilor medicale a crescut foarte mult şi avem suspiciuni întemeiate că o mare parte dintre cei care au beneficiat de zilele de concediu nu au fost bolnavi, doar au avut nevoie de bani sau de timp liber', a mai spus Gheorghe Cocină.
În 2009, la nivelul judeţului Gorj au fost acordate 48.758 de concedii medicale, însumând peste 309.000 de zile, pentru care CJAS a plătit aproximativ 20 de milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: CJAS continuă controalele la medicii de familie şi la beneficiarii de concedii medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au efectuat, pe parcursul lunii iunie, 11 acţiuni de control la mai mulţi medici de familie, medici specialişti, farmacii, dar şi la două unităţi spitaliceşti, în urma cărora a fost imputată suma de aproximativ 22.600 lei, a declarat vineri...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.