Cele mai citite
 


Persoanele care suferă de obezitate au o speranţă de viaţă cu 10 ani mai mică
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie
 

Obezitatea chiar şi moderată poate scurta speranţă de viaţă cu până la 3 ani, în timp ce cazurile grave de obezitate pot scurta speranţa de viaţă cu până la 10 ani, conform unui studiu realizat la Universitatea Oxford şi publicat în varianta online a revistei medicale Lancet, informează cotidianul The Guardian.

Acest studiu a fost realizat prin analizarea datelor despre aproape 1 milion de persoane din întreaga lume şi este cea mai vastă investigaţie despre relaţia dintre obezitate şi mortalitate ce a fost realizată până în prezent.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au evaluat indicii masei corporale în cazurile a aproape 1 milion de persoane care au fost cântărite şi măsurate în alte 57 de studii separate realizate în diferite părţi ale lumii. Pe scara indicelui masei corporale, calculat prin împărţirea greutăţii măsurată în kilograme la pătratul înălţimii fiecărui individ calculată în metri, o valoare mai mare de 25 este considerată drept indice de supraponderabilitate, iar o valoare de peste 30 reprezintă indicele de obezitate.
Persoanele care au fost incluse în acest studiu au fost urmărite sub raport medical pe o perioadă de 20 de ani, timp în care aproximativ 100.000 dintre cei selectaţi iniţial au încetat din viaţă.
Cel mai bun indice al masei corporale este de 24, persoanele cu acest indice având cea mai redusă rată a mortalităţii, conform studiului. Un astfel de indice al masei corporale corespunde unei înălţimi de aproximativ 1,70 metri şi la o greutate de 70 de kilograme.

Persoanele care suferă de o obezitate moderată, cu un indice al masei corporale între 30 şi 35, indici foarte comuni în prezent, întâmpină riscul de a muri cu 3 ani mai devreme decât dacă ar fi avut un raport normal între înălţime şi greutate. În cazul obezităţii severe, corespunzătoare unui indice al masei corporale între 40 şi 50, speranţa de viaţă este redusă cu 10 ani, la fel ca de exemplu în cazul fumătorilor. Din fericire cazurile de obezitate severă sunt încă rare, fiind întâlnite doar în medie la 2% din totalul populaţiei.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS a stabilit un program de prevenire a obezităţii Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Obezitatea tinde să devină o problemă foarte gravă, a afirmat, joi, dr. Julieta Cristescu de la Institutul de Boli de Diabet şi Boli de Nutriţie "N. Paulescu", precizând că, în prezent, există un program al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de combatere şi prevenire a obezităţii...
Dependenţa de mâncare, principalul factor de risc pentru obezitate Numărul în continuă creştere al persoanelor care suferă de obezitate din statele dezvoltate economic a adus în discuţie factorul dependenţei de mâncare şi în special de mâncarea de tip fastfood ca principală cauză a acestei condiţii medicale, un factor ce nu a fost încă asociat direct de medicină cu...
Prof. dr. Iulian Mincu: Cazurile de obezitate au crescut foarte mult Numărul cazurilor de obezitate a crescut foarte mult în România, din cauza obiceiurilor alimentare, dar şi a lipsei exerciţiilor fizice, a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. Iulian Mincu de la Institutul de Boli de Nutriţie şi Metabolice "N.Paulescu".
Ananasul - regele fructelor Ananasul este o plantă erbacee, perenă, din familia Bromeliaceae şi singura din această familie care produce fructe comestibile.
Numărul cazurilor de diabet şi obezitate, în creştere Cazurile de diabet şi obezitate sunt în creştere, cel mai îngrijorător aspect fiind că diabetul de tip doi se înregistrează din ce în ce mai frecvent la copii şi adolescenţi, a declarat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Diabet, prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, de la Institutul "N. Paulescu"...
Peste 400 de participanţi, la Congresul Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice 2014 Peste 400 de medici au luat parte la sesiunile ştiinţifice din cadrul Congresului Naţional al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice (FRDNBM), desfăşurat anul acesta, în luna noiembrie, la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca.