Cele mai citite
 


Iaşi: Prima unitate mobilă de recoltat sângele donatorilor benevoli va fi inaugurată luni
luni, 14 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unitatea mobilă de recoltare a sângelui pentru a realiza campanii periodice de recrutare a donatorilor de sânge benevoli, în toată zona Moldovei, va fi inaugurată, luni, la Iaşi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.
'Este o coincidenţă că tocmai de Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge a ajuns la Iaşi şi unitatea mobilă. Sper să fie un început bun pentru donarea de sânge voluntară şi neremunerată. Cu unitatea mobilă de sânge se va demara şi campania de sensibilizare a populaţiei pentru donarea fără remuneraţie', a declarat, duminică, pentru AGERPRES, deputatul PDL Petru Movilă, iniţiatorul proiectului.
Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge va fi marcată la Iaşi, în piaţa din faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie, ocazie cu care va fi inaugurată unitatea mobilă de sânge, care va fi instalată în această locaţie începând de la ora 9,00 dimineaţa.
Potrivit lui Petru Movilă, unitatea urmează să deservească regiunea Moldova, conform Planului de Recrutare a Donatorilor de Sânge Benevoli şi Neremuneraţi, plan iniţiat în anul 2008, în cadrul Pactului de Cooperare Regională coordonat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Ziua de 14 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge deoarece la această dată s-a născut Karl Landsteiner - laureatul Premiului Nobel pentru medicină, cel care a descoperit sistemul grupelor de sânge 0, A, B. Sărbătoarea este dedicată donatorului şi îşi propune să sensibilizeze şi restul populaţiei asupra necesităţii donării de sânge.
În acest an, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge se va desfăşura sub deviza 'Siguranţa transfuzională este determinată în primul rând de trecerea la donarea benevolă şi neremunerată de sânge, pe care o dorim în România într-un procent de 100%'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Centru mobil de recoltare a sângelui Primul centru mobil de recoltare a sângelui va sosi la Iaşi în cursul lunii aprilie, susţine deputatul PDL Petru Movilă.
Ziua internaţională a donatorului de sânge La 14 iunie se sărbătoreşte, la nivel mondial, Ziua internaţională a donatorului de sânge, considerată un prilej pentru a creşte gradul de conştientizare asupra necesităţii de a îndeplini condiţiile de siguranţă în donarea de sânge. Este şi o zi în care se aduc mulţumiri donatorilor voluntari de sânge...
Donatorii benevoli de sânge, sărbătoriţi la Bucureşti Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge a organizat vineri o serbare publică în onoarea celor care dau altor vieţi din sângele lor.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (documentar) Ziua mondială de sensibilizare faţă de autism a fost decisă de către Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007, fiind propusă de reprezentanţii statului Qatar şi sprijinită de către toate statele membre.