Cele mai citite
 


Procreerea asistată medical prezintă risc crescut de malformaţii (studiu)
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Copiii născuţi prin procreere asistată medical prezintă un risc crescut de malformaţii congenitale severe, potrivit unui studiu publicat duminică şi citat de AFP.
Părinţii care se gândesc să recurgă la tehnici de procreere asistată medical (PAM) ar trebui să cunoască aceste riscuri, au avertizat cercetătorii. Studiul, cel mai vast realizat până acum în acest domeniu, a analizat copiii născuţi prin PAM în 33 de clinici din Franţa, din 2003 până în 2007 - peste 15 000 de naşteri.

'Am constatat cazuri de malformaţii severe la 4,24% dintre copii', arată dna Viot, principalul autor al studiului, genetician la maternitatea Port Royal din Paris.

Astfel de malformaţii apar la 2-3% dintre copiii născuţi în mod normal. 'Nivelul ridicat de malformaţii se referă mai ales la afecţiuni cardiace, ale sistemului uro-genital şi se observă mai mult la băieţi', a explicat ea într-un comunicat.

Printre cazurile de gravitate mai mică, se numără angiomul sau apariţia unor tumori cutanate sau subcutanate benigne. Ultimele afectează mai multe fetele decât băieţii.

'În Franţa există circa 200 000 de naşteri prin PAM; ca atare, incidenţa ridicată a malformaţiilor în rândul acestor copii constituie o problemă de sănătate publică', a spus dna Viot. 'Este important ca toţi medicii să fie informaţi de aceste riscuri', a adăugat ea.

Se pare că vârsta părinţilor cu copii malformaţi nu este un factor determinant, potrivit studiului. Cercetătorii precizează totuşi că nu s-a stabilit oficial dacă nivelul mai ridicat de malformaţii se datorează exclusiv tehnicilor de PAM sau dacă acestea sunt de natură genetică şi au sărit generaţia părinţilor.

Cea mai răspândită tehnică de procreere asistată medical este fecundarea in-vitro şi injectarea intra-citoplasmică a spermei. Şi stimularea hormonală a ovulaţiei este una din tehnicile folosite.

'În prezent, rata infertilităţii creşte şi tot mai multe cupluri trebuie să recurgă la PAM pentru a avea copii. Este vital ca noi să facem tot ce se poate pentru a descopri cauzele malformaţiilor care-i afectează pe aceşti copii', a încheiat dna Viot, citată de AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fumatul în primul trimestru de sarcină poate provoca malformaţii congenitale la inimă Washington, 1 mar /Agerpres/ - Femeile care fumează în timpul primului trimestru de sarcină prezintă un risc crescut de a avea bebeluşi cu malformaţii congenitale la inimă, potrivit unui studiu realizat de Centrele de Control şi Prevenire a Îmbolnăvirilor din Statele Unite (CDC) şi dat publicităţii marţi...
Franţa: Un antiepileptic, la originea a cel puţin 450 de malformaţii la naştere Un medicament considerat esenţial în tratarea epilepsiei, Valproat, a provocat cel puţin 450 de malformaţii congenitale în Franţa la copiii expuşi în perioada uterină, arată o estimare prezentată marţi de autorităţile medicale şi citată de AFP.
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
VIRUSUL ZIKA: A fost stabilită o legătură cu sindromul Guillain-Barré (Institutul Pasteur) Virusul Zika, care loveşte în America de Sud, suspectat că provoacă malformaţii congenitale, poate fi, de asemenea, la originea unei tulburări neurologice grave, sindromul Guillain-Barré, potrivit cercetătorilor care au publicat marţi primul studiu demonstrând această legătură, scrie AFP.
Copiii concepuţi prin procreare artificială sunt mai expuşi riscului de malformaţii congenitale /studiu/ Bebeluşii concepuţi cu ajutorul tehnicilor de procreare asistată medical (AMP) sunt mai expuşi riscurilor de malformaţii congenitale, potrivit unui studiu australian publicat sâmbătă, informează AFP.
VIRUSUL ZIKA Un studiu pe şoareci a decriptat transmiterea infecţiei cu Zika de la mamă la făt Modul în care virusul Zika este transmis de la mamă la făt şi se multiplică în placentă înainte de a ataca celulele cerebrale a fost prezentat de cercetătorii americani care au dezvoltat pe şoareci de laborator două modele care explică acest traseu, informează agenţia France Presse.