Cele mai citite
 


Centru mobil de donare de sânge în Piaţa Romană
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul din cele cinci centre mobile de donare de sânge a devenit luni, pentru o zi, funcţional în Piaţa Romană din Bucureşti.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, un alt centru este funcţional în Iaşi iar în următoarele trei săptămâni alte trei centre mobile vor funcţiona în Timişoara, Târgu Mureş şi Craiova.
Acţiunea de donare de sânge benevolă în centrele mobile este organizată de Ministerul Sănătăţii, Institutul de Hematologie şi de Crucea Roşie.

'Încercăm să aducem mai aproape de sănătate aceste centre benevole de donare de sânge. Este foarte important pentru noi acest proiect, întrucât centrele ajung în mijlocul comunităţilor', a declarat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
El a precizat că acţiunea de donare de sânge nu se va limita aici, cele cinci centre mobile urmând a fi deplasate în zonele pe care trebuie să le acopere cu o periodicitate de două-trei zile.

Ministrul Sănătăţii a spus că unele dintre companiile private au solicitat ca centrele să se deplaseze la sediile lor pentru ca angajaţii acestora să doneze benevol sânge. 'Acest proiect aduce ceva nou - donarea de sânge neremunerată', a mai spus Cseke Attila.
Referindu-se la procesul de descentralizare, demnitarul a arătat că procesele de transfer ale spitalelor de la Ministerul Sănătăţii la autorităţile locale pot fi semnate începând de marţi.
Ministrul şi-a manifestat speranţa ca, în termen de trei săptămâni, un număr de 373 de spitale să fie preluată de autorităţile locale.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a subliniat faptul că este foarte important ca centrele mobile să se deplaseze în zone aglomerate, pentru a fi găsite mai uşor de cetăţeni.
'Numai faptul că autocarul stă într-o zonă circulată este foarte important. Primăria Capitalei ne-a lăsat să aducem centrul mobil la Piaţa Romană la ieşirea de la metrou, loc în care circulă foarte mulţi oameni'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Centru mobil pentru donare de sânge Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timişoara va primi, până la mijlocul lunii iulie, un centru mobil pentru donarea de sânge, donatorii care se vor prezenta la autocarul destinat donării de sânge nefiind remuneraţi.
MS: Peste 250 de persoane au vrut să doneze sânge la centrele mobile Peste 250 de persoane au dorit să doneze sânge prin centrele mobile din Bucureşti şi Iaşi în mai puţin de o lună, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis presei luni.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Demersuri ale Ministerului Sănătăţii pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă Târgu Mureş, 10 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, începerea demersurilor pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă în parteneriat public-privat.
Campanie de donare de sânge, sâmbătă în Parcul Herăstrău Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge va fi celebrată sâmbătă în Parcul Herăstrău de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, printr-un eveniment şi o campanie mobile de donare sub deviza "Donează sânge pentru cele...
Cseke Attila susţine acţiunea studenţilor medicinişti 'Donează sânge!Fii Erou!' Ministerul Sănătăţii salută şi susţine iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) de a desfăşura în această săptămână campania naţională de donare benevolă de sânge 'Donează sânge! Fii Erou!'.