Cele mai citite
 


Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
'Au fost efectuate 73 de controale la medicii prescriptori de certificate de concedii medicale. La nivelul Casei de Asigurări Sălaj au fost două echipe de control a câte două persoane. În urma efectuării controlului au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în sumă de 5.000 de lei şase medici, dintre care doi medici de familie şi patru medici specialişti', a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Claudiu Bârsan, preşedintele CAS Sălaj.

Conform acestuia, printre problemele identificate s-au numărat: lipsa declaraţiei pacientului, lipsa de pe adeverinţa eliberată de angajator a numărului de zile de incapacitate temporară de muncă din ultimul an, lipsa adeverinţei de la locul de muncă sau neconsemnarea în documentele medicale primare a eliberării certificatului de concediu medical.

Controalele au avut loc în perioada 17 mai - 11 iunie şi au avut în vedere, din cauza lipsei de personal din cadrul CAS Sălaj, doar medicii. În perioada următoare se vor organiza acţiuni de control şi la beneficiarii de concedii medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Nouă medici sancţionaţi pentru modul de prescriere a certificatelor de concediu medical Nouă amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 de lei fiecare au fost aplicate în judeţul Mureş în urma controlului iniţiat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş privind modul de prescriere a certificatelor de concediu medical şi prezenţa la adresa declarată a beneficiarilor de indemnizaţii...
Sălaj: Medic sancţionat cu retragerea dreptului de a elibera certificate de concediu medical Unui medic din Sălaj i-a fost reziliată convenţia privind eliberarea certificatelor de concediu medical ca urmare a 'neregulilor majore' constatate în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj privind respectarea legalităţii în ceea ce priveşte modul de completare şi eliberare de...
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.
Concedii medicale doar pentru cei bolnavi Ministerul Sănătăţii va modifica sistemul de acordare a concediilor medicale începând de luna viitoare, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Sălaj: Nereguli la Serviciul de Ambulanţă Un control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj la Serviciul de Ambulanţă a scos la iveală o serie de nereguli, printre care probleme privind modul de completare a jurnalelor de bord pentru maşinile din dotare sau lipsa documentelor justificative pentru atestarea calităţii de asigurat...
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...