Cele mai citite
 


"Cu naşu' la psihiatru" - membrii familiilor mafiote italiene caută ajutorul psihiatrilor
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

"Naşii" şi ceilalţi membri ai organizaţiilor mafiote italiene încalcă Omerta (legea tăcerii) şi îşi discută problemele în cabinetele psihologilor şi ale psihiatrilor, conform unui articol publicat de cotidianul britanic The Telegraph.

Un studiu realizat în Sicilia de Universitatea din Palermo a descoperit că 20% dintre persoanele implicate în crima organizată italiană suferă de anxietate, iar alte 17% au tulburări de personalitate.

"Problemele de ordin psihiatric se manifestă din ce în ce mai frecvent printre membrii familiilor mafiote, un semn al declinului culturii monolitice a Mafiei", comentează Girolamo Lo Verso, psihologul care a coordonat acest studiu.
Studiul ce poartă titlul "Psihologia crimei organizate din Mezzogiorno" (sudul Italiei), se concentrează asupra cazurilor a 81 de pacienţi ce fac parte din cele trei principale organizaţii mafiote italiene - Cosa Nostra din Sicilia, Camorra din Campania şi Ndrangheta din Calabria.
"Aceşti oameni sunt victime ale unei teribile crize identitare pentru că nu reuşesc să accepte că viziunea lor despre lume este pusă sub semnul îndoielii. Sunt ca nişte fundamentalişti religioşi, iar atunci când apar fisuri în zidul lor de credinţe şi adevăruri, ajung să trăiască crize identitare", a comentat dr. Lo Verso.

Disfuncţiile alimentare, anxietatea şi depresia, problemele sexuale precum şi un sentiment al inadaptării şi ruşinea de a nu reuşi să se ridice la standardul stereotipurilor "macho" despre mafioţi, reprezintă o parte dintre cele mai frecvent întâlnite probleme de ordin psihologic la membrii crimei organizate italiene.AGERPRES/(Bălu Codruţ)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele mai dureroase Bolnavii aflaţi la capătul vieţii şi care suferă de o maladie gravă, aşa cum este cancerul, sunt mai dispuşi decât alţii să accepte un tratament medical mai dur sau mai dureros dacă sunt credincioşi, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite...
Fizionomia, criteriu folosit în deciderea împrumuturilor? Ştiinţa evoluează prin încercări şi greşeli. În vreme ce succesele sunt anunţate cu surle şi trâmbiţe, erorile sunt privite cu ruşine de generaţiile ce urmează, fiind încuiate în podul conacului - asemeni rudei nebune dintr-un roman victorian.
A creşte pe genunchii bunicilor ameliorează comportamentul adolescenţilor Copii care cresc în preajma bunicilor au mai multe abilităţi sociale, mai ales copiii proveniţi din cupluri divorţate. Nepoţii recunosc că discută mai bine cu ei şi sunt sursă de bună dispoziţie.
Filmele horror şi coşmarurile îi ajută pe oameni să supravieţuiască în viaţa reală Fenomenul popularităţii de care se bucură filmele de groază rămâne, de ani buni, o enigmă pentru psihologi. De ce oamenii sunt atât de atraşi de poveşti despre monştri însetaţi de sânge, despre maniaci şi alte personaje malefice? Cotidianul rus Pravda prezintă mai multe explicaţii în acest sens.
The Telegraph: Depresiile sunt legate de dorinţa de succes şi faimă Persoanele care suferă de depresii şi de manii sunt de obicei orientate, mai mult decât celelalte persoane, spre succes, câştiguri materiale şi faimă, conform unui studiu publicat de British Journal of Clinical Psychology, informează cotidianul The Telegraph.
Ştiinţa dragostei - circuit al dragostei cu sediul în creier Dacă ţinem la proprietatea termenilor, ar trebui ca expresia "te iubesc din toată inima" să fie înlocuită cu expresia "te iubesc din tot creierul". Inima este percepută de toată lumea drept centrul iubirii, însă din punct de vedere neurologic, centrul iubirii este creierul, iar o echipă de neurologi...