Cele mai citite
 


Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.
'80% din cadrele medicale au semnat pentru declanşarea grevei. E vorba despre aproximativ 1500 de angajaţi de la cele şase spitale, precum şi de la Centrul de transfuzie sanguină şi Serviciul de Ambulanţă, care marţi, în ziua discutării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, vor lucra toată ziua, dar vor afişa pancarte cu revendicări. Am optat pentru această formă de protest, fără întreruperea activităţii, deoarece restul bugetarilor care ar fi putut face grevă au abandonat lupta, preferând fie să doarmă, fie să plece în concedii', a declarat pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Covasna, Cătălin Vasile Neagovici.

Potrivit acestuia, un număr de aproximativ 100 de sindicalişti din judeţul Covasna se vor deplasa marţi la Bucureşti pentru a participa la formarea lanţului viu din jurul Parlamentului, cu speranţa că astfel îi vor sensibiliza şi determina pe parlamentarii din arcul guvernamental să voteze moţiunea de cenzură.
'Dacă moţiunea va pica vom decide care vor fi următoarele forme de protest', a mai spus liderul sindical, menţionând că în rândul salariaţilor pe care îi reprezintă există 'o stare totală de nemulţumire' şi că aceştia nu vor accepta sub nici o formă măsurile de reducere a drepturilor salariale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.