Cele mai citite
 


Călăraşi: Medici amendaţi pentru nerespectarea legislaţiei privind acordarea concediilor medicale
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de zece medici au fost sancţionaţi contravenţional de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Călăraşi, din cauză că nu au respectat legislaţia în vigoare privind acordarea concediilor medicale.
'Controalele Casei de Asigurări de Sănătate au eficienţa lor în sensul că, totuşi, a scăzut numărul concediilor medicale eliberate. Asta nu înseamnă că a apărut neapărat o îmbunătăţire a stării de sănătate a populaţiei, dar probabil că există mai multă atenţie şi aplecare asupra acordării acestor concedii. Noi am reuşit să dăm câteva amenzi acolo unde ni s-a părut că lucrurile nu sunt în regulă. Sunt medici care au primit şi avertismente în sensul că aceste controale nu sunt neapărat numai coercitive, sunt şi de îndrumare', a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele CAS Călăraşi, Marian Dinulescu.
Potrivit acestuia, în perioada 17 mai - 11 iunie, au fost efectuate controale la un număr de 74 de medici care au încheiată o convenţie de acordare de concedii medicale cu CAS Călăraşi.
În urma acestor controale, au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale dintre care patru unor medici de familie şi şase unor medici specialişti, valoarea totală a amenzilor ajungând la 38.000 de lei.
La nivelul judeţului Călăraşi au încheiat contracte cu CAS 117 medici de familie şi 38 de medici specialişti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Aproximativ 100 de medici, sancţionaţi pentru nereguli la acordarea concediilor medicale Peste 800 de medici care au încheiat convenţii privind eliberarea certificatelor de concediu medical şi 74 de beneficiari de concedii medicale au fost verificaţi în perioada 14 iunie-9 iulie, cu această ocazie fiind sancţionaţi peste 100 de medici.
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Galaţi: 27 de medici de familie, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Echipele de control ale Casei Judeţene de asigurări de sănătate Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 27 de medici de familie în primul trimestru al anului, a anunţat, luni, directorul instituţiei, Elena Vrabie.