Cele mai citite
 


Harghita: Creşte numărul donatorilor de sânge tineri
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul donatorilor de sânge tineri, care se prezintă la Centrul Judeţean de Transfuzii Harghita este în creştere, mulţi dintre ei fiind atraşi şi de bonurile valorice oferite la fiecare donare.
Directoarea centrului, Kopacz Ildiko, a declarat, luni, pentru AGERPRES că, în ultima perioadă, tot mai mulţi tineri, care au împlinit 18 ani, vin să doneze sânge, fie încurajaţi de prieteni sau apropiaţi, fie atraşi de bonurile primite la fiecare donare. Un exemplu în acest sens este cel al studenţilor de la Universitatea Sapientia, care donează periodic sânge.
Luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, la Centrul de Transfuzii de la Miercurea Ciuc au venit şapte studenţi şi profesori de la Universitatea Sapientia, ei urmând să doneze bonurile primite unei asociaţii care se ocupă de îngrijirea copiilor orfani.
În fiecare lună, în Harghita se înregistrează între 400 şi 500 de donatori.
Kapocz Ildiko recunoaşte că numărul donatorilor scade, în perioada verii, întrucât oamenii sunt ocupaţi cu treburile câmpului sau pleacă în concediu.
Recordul de donatori a fost înregistrat în luna martie când 621 de persoane au venit să doneze sânge, în vreme ce în luna mai numărul donatorilor a scăzut la 361.
Donările se fac la centrul de la Miercurea Ciuc, iar o dată pe săptămână la punctul de recoltare de la Gheorgheni.
Cea mai mare cantitate din ''lichidul vital'' ajunge la spitalele din Harghita, dar se trimite sânge şi la clinicile din Târgu Mureş, acolo unde foarte multe persoane din judeţ merg pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Peste patru sute de donatori de sânge, lunar Peste 400 de harghiteni vin, lunar, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Miercurea Ciuc sau la punctele de colectare din Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, cei mai mulţi dintre ei fiind atraşi de bonurile valorice primite în schimbul sângelui donat.
Harghita: Peste 60 de jandarmi donează sânge în cadrul unei campanii derulate la nivel naţional Miercurea Ciuc, 23 mai/Agerpres/- Peste 60 de jandarmi harghiteni donează în această săptămână sânge în cadrul unei campanii derulate la nivel naţional de Jandarmeria Română în parteneriat cu Patriarhia şi intitulată 'Donează sânge, Salvează o viaţă!'.
Harghita: Campanie de donare de sânge a vânătorilor de munte Miercurea Ciuc, 5 feb /Agerpres/- Vânătorii de munte harghiteni participă, joi şi vineri, la Miercurea Ciuc, la o campanie de donare de sânge, cu scopul de a veni în sprijinul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine care, la începutul anului, înregistrează mai puţine donări decât de obicei.
Constanţa: Sute de donatori de sânge, prezenţi la centrul de transfuzii pentru a ajuta victimele incendiului din capitală Circa 300 de donatori de sânge s-au prezentat, luni, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Constanţa, pentru a ajuta victimele incendiului din Bucureşti, programul pentru recoltare fiind prelungit până când vor fi preluaţi toţi donatorii.
Harghita: Toţi răniţii în accidentul de la Salina Praid sunt transportaţi la Târgu Mureş Miercurea Ciuc, 30 iul /Agerpres/- Toţi turiştii răniţi în accidentul de la Salina Praid, unde un autobuz s-a izbit, în subteran, de peretele minei, sunt transportaţi la Târgu Mureş, fie cu elicopterul fie cu ambulanţele de multiple victime.
Harghita: Jandarmii din judeţ donează sânge pentru răniţii accidentului din Muntenegru Jandarmii harghiteni donează sânge pentru răniţii accidentului din Muntenegru, o campanie umanitară în acest sens fiind declanşată la nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ).