Cele mai citite
 


Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit de viroze în ultima săptămână
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 600 de persoane din judeţul Vaslui s-au îmbolnăvit în ultima săptămână de viroză respiratorie şi de pneumonie, principala cauză fiind, potrivit medicilor, condiţiile meteorologice.
Numărul mare de viroze respiratorii a dus la o aglomerare a medicilor de familie, dar din cele aproximativ 600 de cazuri doar 120 au fost mai grave, pacienţii fiind internaţi în spital.
Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este ocupată în procent de 70 la sută în prezent, majoritatea pacienţilor fiind copii care au făcut viroze.
'Este un număr crescut de pacienţi pentru această perioadă. În mod normal, în sezonul cald gradul de ocupare a secţiei nu este mai mare de 40 la sută', a declarat luni, pentru AGERPRES, Carmen Rotaru, directorul medical al SJU Vaslui.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, cei mai afectaţi de virozele respiratorii şi de pneumonie au fost copiii.
'Numărul cazurilor de viroze şi de pneumonii din ultima săptămână a fost de aproximativ 600, din care 60 au necesitat internare. Cea mai afectată grupă de vârstă au fost copiii', a declarat Mihaela Vlada, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Sute de persoane cu viroze şi pneumonie au ajuns la medic Peste 400 de persoane din judeţul Vaslui, dintre care jumătate copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii.
Vaslui: Creştere a numărului de persoane bolnave de pneumonie Judeţul Vaslui se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de pneumonii, în prima jumătate a lunii mai fiind înregistrate, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, peste 400 de îmbolnăviri.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.706 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, faţă de 2.354 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile din cauza răcirii vremii Autorităţile sanitare vasluiene se confruntă cu o avalanşă de pacienţi care s-au îmbolnăvit din cauza răcirii vremii, aproximativ 900 de vasluieni fiind diagnosticaţi în ultima săptămână cu infecţii ale căilor respiratorii.
Vaslui: Fetiţa de cinci ani a murit din cauza unei pneumonii Vaslui, 13 ian /Agerpres/ - Fetiţa de cinci ani, decedată marţi după-amiază în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţe, a murit din cauza unei pneumonii acute bilaterale, potrivit unui raport preliminar al medicilor legişti.