Cele mai citite
 


Bătrâneţea începe la 27 de ani, pe fundalul scăderii capacităţilor mentale
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Capacităţile mentale ajung la apogeu în jurul vârstei de 22 de ani, iar după vârsta de 27 de ani intră în declin, perioadă în care începe şi procesul de îmbătrânire, conform unui studiu realizat la Universitatea din Virginia şi publicat în revista Neurobiology Of Ageing, informează cotidianul britanic The Telegraph.

Astfel, conform profesorului Timothy Salthouse, terapiile menite să prevină sau să întârzie efectele îmbătrânirii ar trebui să înceapă cu mult înainte de vârsta pensionării.

Acestea sunt concluziile la care s-a ajuns în urma unui studiu realizat pe un eşantion reprezentativ pentru populaţie de 2.000 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Acest studiu a durat 7 ani. Voluntarilor li s-a cerut să rezolve diferite jocuri de perspicacitate, puzzle-uri vizuale, să-şi reamintească anumite cuvinte sau detaliile unor povestiri şi să identifice o serie de elemente comune în şiruri de litere sau de simboluri.
Teste similare sunt folosite deseori pentru a diagnostica dizabilităţi sau afecţiuni mentale, printre care şi demenţa.
 
Conform acestui studiu, în 9 din 12 teste, vârsta medie la care s-au obţinut cele mai bune rezultate este de 22 de ani. Prima categorie de vârstă la care s-a înregistrat o scădere semnificativă a calităţii răspunsurilor oferite este cea de 27 de ani - în cazul a trei teste privind capacităţile de înţelegere, viteza de gândire şi relaţionare şi vizualizarea spaţială. Memoria intră în declin începând cu intervalul de vârstă 37 - 42 de ani.

Singurele capacităţi care se îmbunătăţesc constant până la vârsta de 60 de ani sunt cele legate de cunoştinţele acumulate, aşa cum sunt capacităţile de vocabular şi de discurs.AGERPRES/(Bălu Codruţ) .

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Campanie de informare-comunicare, pe tema "Sănătatea şi îmbătrânirea", de Ziua Mondială a Sănătăţii Oradea, 5 apr /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor derulează, în perioada 2-6 aprilie, o campanie de informare-comunicare prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii, 7 aprilie, care are, în anul 2012, ca temă 'Sănătatea şi îmbătrânirea'.
Conf.dr. Maria Georgescu: Studiul fenomenului de îmbătrânire este universal 'La Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie 'Ana Aslan' este o abordare holistică a pacientului', a declarat pentru AGERPRES şefa de secţie conf. dr. Maria Georgescu.
Prima persoană care va atinge 150 de ani s-a născut deja, spun oamenii de ştiinţă Prima persoană care va atinge 150 de ani s-a născut deja, potrivit unor oameni de ştiinţă. Mai mult, Aubrey De Grey este de părere că primul om care va trăi 1.000 de ani se va naşte şi el în curând, scrie Daily Mail de miercuri.
Prelungirea vieţii devine o ştiinţă respectabilă Cercetătorii din San Francisco au descoperit, se pare, secretul longevităţii, transformând cu ajutorul a două gene nişte viermi cu o viaţă normală de circa 20 de zile în adevăraţi Matusalemi cu o durată de viaţă de până la 144 de zile, scrie hebdomadarul american Newsweek.
Sfaturi pentru a menţine mintea tânără Madrid, 3 nov /Agerpres/ - Profesorul de Fiziologie Umană Francisco Mora de la Universitatea Complutense din Madrid, asigură că procesul de îmbătrânire a creierului poate fi întârziat. A se bucura de lucrurile mărunte este un element cheie pentru a evita declinul creierului. Oamenii trăiesc tot mai mult...
SUA: Unu din şase americani preferă să moară înainte de vârsta de 80 de ani (studiu) Teama privind îmbătrânirea ar putea fi mai puternică decât teama privind moartea pentru mulţi dintre americani, potrivit unei cercetări recente, citate de UPI.com.