Cele mai citite
 


Sălaj: 190 de paturi din spitale vor fi reduse
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 190 de paturi din spitalele din Sălaj vor fi reduse ca urmare a descentralizării din sistemul sanitar şi a trecerii unităţilor sanitare cu paturi la administraţiile locale sau judeţene, conform datelor făcute publice luni de Ligia Marincaş, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.
'Până în momentul de faţă am avut un număr de 1.353 de paturi. Noul ordin de restructurare reduce un număr de 190 de paturi la nivel de judeţ, ceea ce reprezintă 4,81 la mia de locuitori', a precizat Marincaş.
Astfel, cea mai mare reducere va fi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde, din 843 de paturi vor rămâne doar 753. Restul paturilor vor fi reduse de la Spitalul Orăşenesc şi Centrul de Cercetări Medicale din Şimleu Silvaniei, Centrul de Sănătate Cehu Silvaniei (ce se va transforma în spital de boli cronice) şi Spitalul de Boli Cronice Crasna. Spitalul Orăşenesc din Jibou va rămâne cu numărul de paturi pe care îl are în prezent (105).
Marincaş a adăugat că, în cursul acestei săptămâni, la iniţiativa Prefecturii Sălaj, vor avea loc mai multe întâlniri între reprezentanţii DSP, managerii spitalelor şi reprezentanţii administraţiilor locale care vor prelua unităţile sanitare, pentru a se facilita acest transfer.
Nu în ultimul rând, directorul DSP a subliniat faptul că spitalelor le vor fi plătite de către stat arieratele înregistrate la 31 martie 2010, care, în cazul judeţului Sălaj, se ridică la suma de nouă milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu fonduri europene şi cu sprijinul unei companii private La Spitalul judeţean de urgenţă Zalău s-au finalizat lucrările de modernizare ale Secţiei de Pediatrie, realizate în cadrul unui proiect european ce vizează modernizarea întregii unităţi spitaliceşti.
Sălaj: Locuinţe gratuite pentru atragerea medicilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Medicii care vor alege să lucreze în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău şi nu sunt din localitate ar putea beneficia de locuinţă gratuită într-un imobil reabilitat şi pus la dispoziţia unităţii spitaliceşti de către Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Un performant aparatul de imagistica prin rezonanţă magnetică - IRM a fost dat în funcţiune la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în cadrul unui amplu program de dotare cu aparatură medicală, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj.
Sălaj: Lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, administrator al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, luând şi decizia înlocuirii managerului instituţiei sanitare.
Sălaj: Mobilier nou de 50.000 de euro pentru Spitalul Judeţean Zalău Mobilier nou în valoare de 50.000 de euro, constând în paturi, saltele şi alte accesorii, a fost achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău în cadrul unui proiect sprijinit financiar de o companie locală.