Cele mai citite
 


Mureş: Nouă medici sancţionaţi pentru modul de prescriere a certificatelor de concediu medical
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 de lei fiecare au fost aplicate în judeţul Mureş în urma controlului iniţiat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş privind modul de prescriere a certificatelor de concediu medical şi prezenţa la adresa declarată a beneficiarilor de indemnizaţii de concediu medical.
'În urma controalelor au fost aplicate nouă amenzi contravenţionale a câte 5.000 de lei fiecare, cinci medici prescriptori nu respectau programul de lucru, conform contractului încheiat cu CAS Mureş, caz în care a fost aplicată măsura de diminuare cu 10% a valorii punctului per serviciu sau per capita, pentru luna iunie 2010', a precizat Alina Aldea, purtătorul de cuvânt al CAS Mureş.
CAS Mureş a efectuat 101 controale, din care 34 la medici de familie, 29 la medici specialişti (10 din spitale şi 19 din ambulatoriul de specialitate) şi la 38 de persoane fizice.
Potrivit CAS Mureş, în timpul controlului a fost constatată şi lipsa a patru persoane fizice de la adresa declarată şi că, în acest caz, în termen de 30 de zile, acestea trebuie să-şi justifice absenţa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Mureş: Servicii medicale raportate eronat la CAS Târgu Mureş, 27 oct /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a descoperit servicii medicale raportate eronat în valoare de 462.000 de lei, în urma unor controale efectuate, a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Anca Florea directorul relaţii contractuale din cadrul...
Mureş: CAS a epuizat fondurile pentru decontarea medicamentelor şi materialelor sanitare Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a anunţat, joi, pe site-ul propriu, epuizarea fondurilor destinate decontării medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, precum şi a celor pentru medicamente şi materiale sanitare din cadrul programelor naţionale de sănătate cu scop curativ.
Mureş: Aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate nu au fost ridicate încă de medicii de familie Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş a făcut, miercuri, un apel la medicii de familie să vină şi să ridice cele aproape 8.500 de carduri naţionale de sănătate, astfel încât pacienţii să poată beneficia de asistenţă medicală.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Mureş: Cardul de asigurări de sănătate va fi testat pe aproape 220 de beneficiari de servicii de dializă Casa de Asigurări de Sănătate Mureş urmează să demareze procedura de distribuire a cardurilor de asigurări sociale de sănătate, care vor fi testate în cazul a 213 pacienţi care beneficiază de dializă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Rodica Biro, director în cadrul instituţiei.