Cele mai citite
 


Vâlcea: Medici amendaţi pentru nerespectarea ordonanţei privind acordarea concediilor medicale
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 11 medici au fost amendaţi de Casa Judeţeană?de Asigurări de Sănătate Vâlcea pentru acordarea de concedii medicale în contradicţie cu prevederile ordonanţei de urgenţă, a declarat, marţi pentru AGERPRES directorul instituţiei, Rodica Mărginean.
'Cinci medici au primit o amendă de 5.000 de lei, iar şase au fost amendaţi cu 6.000 de lei. Principala carenţă a fost lipsa declaraţiei pacientului în momentul când şi-a luat concediul medical. Este vorba de acea declaraţie în care respectivul trebuie să precizeze locul în care poate fi găsit pe durata recuperării medicale', a precizat Mărginean.
Totodată reprezentanţii Casei Judeţene de Sănătate au efectuat prin sondaj verificări asupra faptului dacă lucrători aflaţi în concediu medical sunt la adresa indicată în declaraţie.
'Nu am fost sesizaţi de angajatori, dar am luat listele trimise de firme cu personalul aflat în concediu. Un pacient nu a fost găsit şi s-a întocmit proces verbal', a mai spus directorul CJAS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Braşov: Un milion de zile de concedii medicale, anul trecut Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a înregistrat, anul trecut, un număr de 112.000 de concedii medicale, care totalizează un milion de zile.
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...