Cele mai citite
 


Hunedoara: Consiliul Judeţean preia în administrare trei spitale
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara va prelua, în administrare, trei unităţi sanitare, printre care se numără şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, numirea managerilor interimari urmând să fie făcută peste o săptămână, în cadrul unei şedinţe extraordinare la care vor fi convocaţi consilierii judeţeni.
'Pe 24 iunie vom numi consiliile de administraţie şi managerii la cele trei spitale care intră în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. Este vorba de spitalul judeţean din Deva şi sanatoriile TBC din oraşele Geoagiu şi Brad', a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.
Potrivit acestuia, CJ Hunedoara se va orienta ca în funcţiile de manageri ai celor trei unităţi sanitare din subordine să fie numiţi 'oameni noi, capabili', iar aceştia nu vor proveni, cel mai probabil, din rândurile medicilor.
În opinia preşedintelui CJ Hunedoara, spitalele vor rezista perioadei de criză dacă vor găsi soluţiile necesare pentru a colabora între ele prin crearea de secţii medicale specializate pe un anumit domeniu, într-o singură unitate sanitară. În acest fel s-ar crea nuclee de specialişti la care vor putea apela pacienţii din mai multe oraşe apropiate.
'Ar fi extraordinar ca spitalele din Deva şi Hunedoara să se asocieze, iar Ordonanţa care prevede descentralizarea menţionează posibilitatea ca unităţile sanitare să facă acest lucru. Voi avea o discuţie cu primarul municipiului Hunedoara şi apoi cu membrii consiliilor de administraţie de la cele două spitale. Voi încerca să-i lămuresc că asocierea este benefică pentru spitale, dar mai ales pentru pacienţi', a spus preşedintele CJ Hunedoara.
El a adăugat că va cere ca spitalele care vor fi preluate de CJ Hunedoara să fie lipsite de datorii, valoarea acestora urmând să fie făcută publică la finalul unei analize economice solicitată de conducerea instituţiei administrative de interes judeţean.
În judeţul Hunedoara, sunt 13 spitale, dintre care trei vor trece în subordinea CJ Hunedoara. Spitalul de Psihiatrie din comuna Zam va rămâne sub tutela Ministerului Sănătăţii. Celelalte unităţi spitaliceşti vor trece în administrarea consiliilor locale.
În cadrul procesului de restructurare, spitalele vor pierde, pe ansamblu, 225 de paturi, reducerea fiind cea mai mică din ţară, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Spitalele pierd 225 de paturi Cele 13 spitale din judeţul Hunedoara vor pierde 225 de paturi în urma procesului de restructurare, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) menţionând însă că reducerile sunt cele mai mici din ţară.
Hunedoara: CJ face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara face un audit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, unitate sanitară pe care o are în subordine, rezultatele acestui control urmând să fie făcute cunoscute la începutul lunii august, a declarat marţi vicepreşedintele CJ, Mircea Bobora.
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea realiza venituri lunare de 10.000 de lei prin coplată Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva ar putea obţine venituri lunare în sumă de 10.000 de lei prin aplicarea sistemului de coplată, consiliul de administraţie stabilind o valoare de 10 lei pentru această taxă, a declarat, marţi, pentru AGERPRES directorul financiar-contabil al unităţii medicale, Vetuţa...
Hunedoara: O nouă secţie de ORL a fost inaugurată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva O nouă secţie ORL a fost inaugurată, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, spaţiul fiind modernizat şi dotat cu echipamente medicale în valoare de peste 200.000 de lei, fondurile provenind din bugetul propriu al instituţiei medicale.
Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a pus în funcţiune un computer tomograf modern Un computer tomograf (CT) de ultimă generaţie a fost pus în funcţiune la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, aparatul fiind apreciat de conducerea unităţii medicale drept cel mai performant din judeţul Hunedoara.
Hunedoara: Autorităţile solicită decontarea tuturor serviciilor din spitale Deva, 29 iun /Agerpres/ - Primarii din mai multe oraşe hunedorene au solicitat Casei de Asigurări de Sănătate să deconteze toate serviciile care se efectuează în spitale, în contextul preluării acestor unităţi sanitare în subordinea autorităţilor locale, de la 1 iulie.