Cele mai citite
 


Peste 80 de persoane au donat sânge la centrele mobile din Bucureşti şi Iaşi
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 82 de persoane din Bucureşti şi Iaşi s-a prezentat, luni, în doar patru ore, să doneze sânge, în cele 2 centre mobile puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.
Astfel, în Capitală, la centrul mobil amplasat în Piaţa Romană, s-au prezentat 35 de persoane, dintre acestea, 28 au fost acceptate ca donatori, iar 7 au fost respinse din motive medicale.
În Iaşi, numărul persoanelor care s-au oprit la centrul de donare a fost de 47, dintre care 38 au donat, iar 9 au fost respinse din motive medicale.
Subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat apreciază că reacţia populaţiei la această acţiune a fost pozitivă, reprezentantul MS considerând că populaţia a dovedit un grad mare de înţelegere şi implicare în acest tip nou de acţiune, având în vedere că au fost, în medie, 8-9 donatori pe oră/centru mobil de donare.
Ministerul Sănătăţii a menţionat că pentru această acţiune nu s-a dorit derularea înainte a unei campanii de informare sau promovare tocmai pentru a testa modul în care reacţionează oamenii şi pentru a observa cât sunt de pregătiţi pentru donarea voluntară.
Acţiunile de recoltare în centrele mobile vor continua, iar cele 5 autocare vor fi prezente în mai multe localităţi, precizează Ministerul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru mobil de donare de sânge în Piaţa Romană Unul din cele cinci centre mobile de donare de sânge a devenit luni, pentru o zi, funcţional în Piaţa Romană din Bucureşti.
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
Iaşi: Dr Raed Arafat cere sancţionarea personalului medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a cerut sancţiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, în urma raportului de control primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Napoca.
Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei (interviu) Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre proiectele în domeniul urgenţei, dar şi despre tratamentul prin radioterapie în cazul pacienţilor cu cancer. El precizează că sunt o serie de aparate a căror sursă nucleară s-a terminat şi trebuie...
Suceava:CTS asigură necesarul de sânge pentru judeţ; nu poate ajuta clinici din Iaşi ce tratează suceveni Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Suceava a asigurat necesarul de sânge pentru spitalele din judeţ, în prima jumătate a acestui an fiind înregistraţi peste 3.700 de donatori, dar nu a reuşit să ajute unităţi medicale din alte judeţe sau clinici universitare din Iaşi unde sunt trataţi pacienţi din...
Dr. Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii derulează un acord pentru achiziţia a şase elicoptere Ministerul Sănătăţii derulează un Acord Cadru, pe o perioadă de patru ani, pentru achiziţionarea a şase elicoptere, a declarat pentru AGERPRES, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.