Cele mai citite
 


Săptămâna veterinară europeană, 14-20 iunie 2010
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a treia ediţie a Săptămânii veterinare europene se va desfăşura, în perioada 14-20 iunie 2010, la Bruxelles, tema acestei ediţii fiind identificarea şi trasabilitatea de-a lungul lanţului alimentar.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Federaţia medicinilor veterinari din Europa.
Săptămâna va fi lansată cu o conferinţă de două zile care va avea loc la Bruxelles, în perioada 14-15 iunie, John Dalli, comisarul pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, susţinând un discurs.
Scopul conferinţei este de a sublinia legătura care există între identificarea şi trasabilitatea în scopuri veterinare şi numeroasele beneficii suplimentare în diferitele etape ale lanţului alimentar, de la administrarea fermelor la calitatea produselor.
În acest an, Săptămâna veterinară va cuprinde o serie de manifestări organizate în statele membre ale Uniunii de către autorităţile competente, asociaţiile medicilor veterinari şi facultăţile de medicină veterinară europene.
Ediţia 2010 a Săptămânii veterinare europene este cea de-a treia ediţie, începând cu 2008, când a fost lansată această iniţiativă, sub auspiciile Comisiei şi Federaţiei medicilor veterinari din Europa. Date fiind ecourile favorabile primite din partea statelor membre, a medicilor veterinari şi a altor părţi interesate, precum şi din partea publicului, s-a considerat că este util ca această iniţiativă să aibă loc în fiecare an.
Scopul Săptămânii veterinare europene este de a informa şi de a sensibiliza publicul cu privire la aspecte legate de sănătatea animală şi securitatea alimentelor în Uniune.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Plasticul alimentar: Bisfenolul A nu ameninţă sănătatea /AESA/ Bruxelles, 30 sep /Agerpres/ - Bisfenolul A, un compus chimic utilizat la fabricarea ambalajelor pentru alimente, interzis în Danemarca şi Franţa, nu prezintă riscuri pentru sănătate, a afirmat joi Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor /AESA/, cu sediul la Parma /Italia/, citată de France 24...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Scandalul prezenţei cărnii de cal în Europa, în produse etichetate ca având în compoziţie doar carne de vită (cronologie) 15 ianuarie 2013: Autoritatea naţională din domeniul alimentar din Irlanda anunţă, în urma analizelor ADN efectuate, prezenţa cărnii de cal în anumite produse comercializate în supermarketurile din Irlanda şi Marea Britanie, a căror etichetă indica doar carne de vită. Magazinele în care s-au descoperit...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
România va solicita Bruxelles-ului deblocarea exportului de porci vii în spaţiul comunitar România va solicita luni, la Bruxelles, deblocarea exportului de porci vii în spaţiul comunitar prin trecerea ţării în anexa I a Deciziei europene, ceea ce va oferi producătorilor români posibilitatea de a intra şi pe alte pieţe din afara Uniunii Europene.
(Corespondenţă) CE confirmă primirea solicitării de autorizare a folosirii bicarbonatului de sodiu în mititei, care va fi discutată la sfârşitul săptămânii Bruxelles, 4 iun - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Producătorii români de carne, cu sprijinul autorităţilor, au depus o cerere de autorizare a folosirii bicarbonatului de sodiu (E 500) în 'mititei', care va fi discutată la reuniunile grupurilor de lucru din 6 şi 7 iunie, a declarat...