Cele mai citite
 


Cseke Attila: Autorităţile locale pot începe de marţi preluarea spitalelor
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale pot demara procesul de preluare a unităţilor sanitare de la direcţiile de sănătate publică începând de marţi, întrucât Ministerul Sănătăţii a finalizat legislaţia în acest sens, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o videoconferinţă cu autorităţile sanitare din judeţe.
Astfel, autorităţile locale şi direcţiile de sănătate publică pot demara semnarea proceselor de predare - primire ale unităţilor sanitare cu paturi, în vederea descentralizării, iar direcţiile de sănătate publică vor actualiza, în această perioadă, datele privind structura şi personalul unităţilor sanitare pe care?le transferă, informează un comunicat de presă al MS remis luni AGERPRES.
Ministrul Sănătăţii le-a transmis reprezentanţilor din teritoriu că descentralizarea va reprezenta soluţia pe termen lung pentru eficientizarea sistemului sanitar şi pentru asigurarea transparenţei decizionale în sistemul serviciilor sanitare spitaliceşti din România.
Totodată, acesta consideră că autorităţile se pot implica în acest fel şi din punct de vedere al serviciilor medicale în bunăstarea comunităţii.
'Până la data de 1 iulie 2010, Ministerul Sănătăţii va finaliza transferul a peste 85% din unităţile sanitare aflate în sistemul public. Astfel, dintre cele 435 de unităţi sanitare publice existente în prezent pe teritoriul României se vor transfera către autoritatea locală un număr de 373'', informează MS.
În reţeaua Ministerului Sănătăţii vor rămâne 62 de unităţi sanitare de interes naţional, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judeţene de urgenţă (cele din centrele universitare importante), iar transferul managementului spitalelor se va face către autorităţile administraţiei publice locale care deţin proprietatea imobilului, mai precizează MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a anunţat reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, reducerea posturilor din Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) care sunt reprezentantele Guvernului în teritoriu.
Cseke Attila: Ministerul Sănătăţii are un plan de restructurare a instituţiilor subordonate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat luni la Satu Mare că are un plan de restructurare instituţiilor din subordine.
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...