Cele mai citite
 


Bolnavii credincioşi acceptă mai uşor tratamentele mai dureroase
luni, 23 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bolnavii aflaţi la capătul vieţii şi care suferă de o maladie gravă, aşa cum este cancerul, sunt mai dispuşi decât alţii să accepte un tratament medical mai dur sau mai dureros dacă sunt credincioşi, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.

În cursul ultimelor zile de viaţă, pacienţii care îşi găsesc un minim de confort în credinţa lor religioasă sunt de trei ori mai numeroşi decât ceilalţi pacienţi în a accepta tratamentele intensive destinate să le prelungească viaţa, or aceste tratamente duc la o scădere drastică a calităţii ultimelor zile din viaţă şi la o moarte dureroasă, fiind de asemenea şi mai costisitoare.

"Cei credincioşi aleg terapiile mai dure pentru că au convingerea că Dumnezeu le-ar putea acorda graţia sa şi printr-un miracol ar putea să se facă bine în ultimul moment", susţine coordonatorul acestui studiu, Andrea Phelps, de la Dana-Farber Cancer Institute.
Acest studiu a fost realizat pe 345 de bolnavi aflaţi în stadii terminale din şapte centre oncologice din SUA. Dintre pacienţii interogaţi, 79% au susţinut că religia îi ajută "moderat" să suporte supliciul bolii, iar 32% susţin că religia este principalul factor care îi face să meargă mai departe.AGERPRES/(Bălu Codruţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
"Cu naşu' la psihiatru" - membrii familiilor mafiote italiene caută ajutorul psihiatrilor "Naşii" şi ceilalţi membri ai organizaţiilor mafiote italiene încalcă Omerta (legea tăcerii) şi îşi discută problemele în cabinetele psihologilor şi ale psihiatrilor, conform unui articol publicat de cotidianul britanic The Telegraph.
Fizionomia, criteriu folosit în deciderea împrumuturilor? Ştiinţa evoluează prin încercări şi greşeli. În vreme ce succesele sunt anunţate cu surle şi trâmbiţe, erorile sunt privite cu ruşine de generaţiile ce urmează, fiind încuiate în podul conacului - asemeni rudei nebune dintr-un roman victorian.
A creşte pe genunchii bunicilor ameliorează comportamentul adolescenţilor Copii care cresc în preajma bunicilor au mai multe abilităţi sociale, mai ales copiii proveniţi din cupluri divorţate. Nepoţii recunosc că discută mai bine cu ei şi sunt sursă de bună dispoziţie.
Filmele horror şi coşmarurile îi ajută pe oameni să supravieţuiască în viaţa reală Fenomenul popularităţii de care se bucură filmele de groază rămâne, de ani buni, o enigmă pentru psihologi. De ce oamenii sunt atât de atraşi de poveşti despre monştri însetaţi de sânge, despre maniaci şi alte personaje malefice? Cotidianul rus Pravda prezintă mai multe explicaţii în acest sens.
The Telegraph: Depresiile sunt legate de dorinţa de succes şi faimă Persoanele care suferă de depresii şi de manii sunt de obicei orientate, mai mult decât celelalte persoane, spre succes, câştiguri materiale şi faimă, conform unui studiu publicat de British Journal of Clinical Psychology, informează cotidianul The Telegraph.
Ştiinţa dragostei - circuit al dragostei cu sediul în creier Dacă ţinem la proprietatea termenilor, ar trebui ca expresia "te iubesc din toată inima" să fie înlocuită cu expresia "te iubesc din tot creierul". Inima este percepută de toată lumea drept centrul iubirii, însă din punct de vedere neurologic, centrul iubirii este creierul, iar o echipă de neurologi...