Cele mai citite
 


Bihor: Spitale transferate către Primăria Oradea
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii locali ai municipiului Oradea au aprobat, luni, proiectul de hotărâre privind trecerea în subordinea municipiului Oradea a patru unităţi sanitare cu paturi. Acestea sunt: Spitalul Clinic Municipal 'Dr. Gavril Curteanu', Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie, Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Spitalul Clinic Judeţean, situat tot în Oradea, cel mai mare spital din judeţ, va trece în subordinea CJ Bihor.
Totodată, în cadrul şedinţei extraordinare, Consiliul Local Oradea l-a împuternicit pe primarul Ilie Bolojan în vederea semnării protocolului de predare - preluare a celor patru unităţi sanitare.
Punerea subiectului pe ordinea de zi a şedinţei a venit după ce la începutul acestei luni, Primăria Oradea a luat act de decizia Guvernului României cu privire la transferul unităţilor sanitare publice în subordinea autorităţilor locale.
Municipiul Oradea devine, prin subordonarea unităţilor sanitare menţionate, o instituţie cu reţea sanitară proprie, conform Legii nr. 95/2006 - privind reforma în domeniul sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primele spitale din ţară transferate la autorităţi locale, în prezenţa ministrului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat joi, la Oradea, la primul transfer din ţară al spitalelor către autorităţile locale, realizat prin semnarea protocoalelor de predare-primire a cinci unităţi sanitare cu paturi din municipiul Oradea şi oraşul Aleşd, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor...
Bihor: Primăria Oradea doreşte organizarea unui sistem sanitar modern Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, în conferinţă de presă, strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.
Bihor: Municipiul Oradea va avea în 2012 trei unităţi medicale noi Trei proiecte importante în domeniul sănătăţii urmează să fie finalizate în 2012 - Centrul Oncologic, de la Spitalul Municipal, ce va fi dat în folosinţă în iunie, Centrul de urgenţe vasculare, ce ar urma să fie inaugurat în octombrie şi Centrul Viva Anima, pentru cardiologie, care ar putea fi funcţional...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Primarul Ilie Bolojan: Pacientul va trebui să fie stăpânul spitalelor Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat joi, la preluarea celor patru spitale din oraş de către Primăria Oradea, că 'pacientul va trebui să fie stăpânul spitalelor', fiind abordarea primăriei pe termen lung.
Bihor: Descentralizarea spitalelor, deoacamdată, un eşec, spune primarul Bolojan Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a declarat, luni, că faza-pilot prin care se urmărea descentralizarea spitalelor şi trecerea lor în subordinea administraţiei locale nu s-a putut realiza, în 2009, din cauza formalităţilor de predare/primire şi a schimbărilor succesive de manageri făcute de...