Cele mai citite
 


Vaslui: Mai mulţi medici amendaţi de CJAS pentru acordarea incorectă a concediilor medicale
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece medici de familie din judeţul Vaslui din cei peste 80 controlaţi în ultima lună de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui au fost amendaţi pentru acordarea incorectă a concediilor medicale.
Reprezentanţii CJAS au verificat de asemenea, la domiciliu, în perioada menţionată şi 16 persoane aflate în incapacitate temporară de muncă, două dintre acestea nefiind găsite acasă.
Conducerea CJAS Vaslui a declarat că opt medici au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei fiecare, iar doi medici de familie cu câte 5.000 de lei fiecare, şapte dintre amenzi fiind plătite pe loc.
'Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea de către medici a prevederilor actelor normative privind modul de eliberare a concediilor medicale. Medicii nu au completat şi eliberat concediile medicale la data la care s-a acordat consultaţia medicală, ci la o dată ulterioară. Abaterile constatate în procesele verbale constituie refuzuri justificate la plata indemnizaţiilor. Cu privire la neregulile constatate, noi vom sesiza şi Colegiul Medicilor', a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Vaslui, Corneliu Mihalache.
În cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu, un exemplar al procesului verbal de constatare a fost trimis prin poştă, asiguratul respectiv având dreptul la contestaţie în termen de 30 de zile de la primirea notificării.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Medic acuzat că a eliberat fără motiv certificate medicale Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a finalizat vineri ancheta în cazul medicului Vasile Vasiliu, şeful secţiei chirurgie din cadrul Spitalului Municipal de Adulţi din Bârlad, care a fost reclamat de Primăria Bârlad că ar fi eliberat unei funcţionare a instituţiei şase certificate...
Vaslui: Medicii care percep bani pentru consultaţii, controlaţi de CJAS Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a demarat o acţiune de control la medicii de familie din judeţ care percep taxe pentru pacienţii care vin la consultaţii fără a avea programare.
Vaslui:?CJAS are datorii de peste 30 milioane lei la farmacii Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a întârziat cu aproape două luni plata reţetelor compensate şi gratuite onorate de cele 60 de farmacii din judeţ.
Vaslui: CJAS nu dispune de fonduri pentru proteze medicale Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui a primit, luni, bugetul pentru primul trimestru al anului 2011.
Vaslui: Peste 6,5 milioane de lei decontate lunar de farmacii pentru reţete; CJAS face verificări Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Vaslui decontează lunar în jur de 6,5 - 7 milioane de lei pentru reţetele gratuite şi compensate, sumă considerată prea mare de autorităţile din domeniul sanitar.
Vaslui: Colegiul medicilor nu aprobă controalele pe care CJAS le face la medici Colegiul Medicilor din judeţul Vaslui nu este de acord cu verificările pe care reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate le fac la cabinetele medicilor de familie şi nici cu sancţiunile date acestora pentru eliberarea eronată a certificatelor de concedii medicale.