Cele mai citite
 


Vaslui: Spitalele din judeţ au rămas fără 300 de paturi în urma reorganizării
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele şapte spitale din judeţul Vaslui au, începând de luni, cu 301 paturi mai puţin decât până acum, odată cu intrarea în vigoare a noii structuri organizatorice aprobate de Ministerul Sănătăţii.
Cea mai mare reducere de paturi a fost făcută la Spitalul Municipal de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, unde, din cele 816 paturi, vor mai rămâne doar 679.
'Adresabilitatea spitalului nostru este la fel ca la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vaslui. Este cam mult această reducere de 137 de paturi. Nu ştiu în ce măsură vom avea succes, însă vom depune un memoriu justificativ prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică, fiindcă la noi şi 5-10 paturi contează. Înţelegem reorganizarea, dar nu într-o asemenea măsură', a declarat, luni, Gabriela Daniş, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad.
Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui vor fi reduceri substanţiale de paturi, unitatea sanitară rămânând cu 878 de paturi din cele 971 câte erau până în prezent.
'Am lucrat şi în sistemul sanitar din străinătate, unde la secţia de pneumologie erau doar 20 de paturi, aşa că nu văd măsura una incorectă. Aceste măsuri de reducere a numărului de paturi sunt pentru o eficientizare a spitalelor. Eu sper să se ajungă şi la noi cât mai repede ca în străinătate cu paturi foarte puţine în spitale. Pentru asta este nevoie ca adresabilitatea să fie una corectă la medicii de familie şi la policlinică să nu se mai întâmple ca acum, adică o supraaglomerare a spitalului cu pacienţi care nu reprezintă urgenţe. La noi trebuie să ajungă doar urgenţele în adevăratul sens, nu oricine cum se simte rău vine direct la spital', a declarat directorul medical al SJU Vaslui, Carmen Rotaru.
La Spitalul Municipal din Huşi, numărul de paturi s-a redus cu 24, unitatea având după restructurare 285 de paturi.
'Noi am mai avut o modificare a structurii organizatorice în luna martie. Acum trebuie să ne supunem la o nouă reducere. Am pierdut câte cinci paturi de la chirurgie, neonatologie, pediatrie şi boli infecţioase, precum şi patru paturi de la psihiatrie. La neonatologie, reducerea numărului de paturi nu este binevenită. Am mai avea nevoie de o suplimentare cu cel puţin 10 paturi. Vom face un referat către minister, prin care vom justifica această solicitare a noastră', a declarat managerul spitalului municipal din Huşi, Nelu Tătaru.
Spitalul de copii 'Sf. Nicolae' din Bârlad a rămas cu 105 paturi din 135, Spitalul Orăşenesc Negreşti a pierdut 12 paturi din totalul de 110, iar Spitalul de Boli Cronice 'Dr. I.T. Nicolăescu' din Tutova au fost reduse cinci din cele 70 de paturi existente. La Spitalul de Psihiatrie din Murgeni nu s-a făcut nicio reducere a numărului de paturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţe riscă să piardă o finanţare de 14 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui riscă să piardă proiectul pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra deciziei de reducere a numărului de paturi.
Vaslui: Bolnavii din Huşi, trimişi la medicii de familie şi la centrele de permanenţă fiindcă în spital nu sunt urgentişti Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian'...
Vaslui: Criză de personal în spitalele vasluiene Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Vaslui: Taxa de la SJU pentru copii a fost fost eliminată la solicitarea Ministrului Sănătăţii Taxa plătită de copiii care ajungeau la Spitalul Judeţean Vaslui (SJU) Vaslui, fără a fi consideraţi urgenţe medicale, a fost eliminată de conducerea unităţii, la solicitarea Ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Mihaela Vlada, r...
Vaslui: Spitalele din judeţ au datorii de câteva miliarde de lei Spitalele din judeţul Vaslui au în prezent datorii de aproximativ 10 miliarde de lei, restanţe pe care Ministerul Sănătăţii trebuie să le plătească înainte ca unităţile sanitare să treacă în administrarea autorităţilor locale.