Cele mai citite
 


''Spital'' la domiciliu pentru vârstnicii din sectorul 1 al Capitalei
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pensionarii cu venituri reduse din sectorul 1 al Capitalei, cu probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
Potrivit administraţiei locale, medicii Complexului multifuncţional ''Caraiman'' au efectuat peste 10.000 de vizite la domiciliul pensionarilor cu venituri reduse, oferind tratament şi consultaţii oftalmologice, ecografice, stomatologice, medicină de familie, psihiatrie, planificare familială, ambulanţă socială, îngrijire socio-medicală la domiciliu şi recuperarea persoanelor fără venituri, persoanelor cu venituri reduse, persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap.
''Peste jumătate dintre beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală la domiciliu au în specialiştii instituţiei noastre unicul sprijin, neavând alte rude apropiate care să le ofere ajutorul necesar'', susţine directorul complexului, Angelica Juracopschi.
De la începutul anului, peste 5.000 de persoane cu venituri reduse din sectorul 1 au beneficiat de servicii medicale şi sociale gratuite efectuate de specialiştii din cadrul Complexului multifuncţional ''Caraiman''.
Mai mult, peste 600 de adolescente şi femei cu venituri reduse, care nu au o cultură medicală dezvoltată, au beneficiat de servicii medicale gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, în contextul în care cancerul de col uterin este a treia cauză de deces prin cancer la femei, după cancerul pulmonar şi cel de sân.
Prin cele două cabinete de ginecologie-citologie şi planificare familială au fost efectuate aproximativ 1.000 de consultaţii, dintre care 563 vizite pentru consiliere pe probleme de planificare familială şi acordare de contraceptive gratuite şi 433 de consultaţii ginecologice şi monitorizări de sarcină. La acestea se adaugă 766 teste Babeş Papanicolau, 780 de investigaţii şi examene citohormonale.
Primăria sectorului 1 oferă, prin Complexul ''Caraiman'', o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din sectorul 1 care au probleme de sănătate.
Inaugurat la sfârşitul lunii aprilie 2008, Complexul este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Centrul medical deschis de Primăria sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu instrumente de ultimă generaţie şi face parte din programul de creştere a calităţii vieţii şi a nivelului de sănătate al administraţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 10.000 de vizite medicale gratuite la domiciliul vârstnicilor Pensionarii cu venituri reduse din sectorul 1 al Capitalei, care au probleme grave de sănătate, beneficiază de servicii medicale gratuite la domiciliu.
Sectorul 1: Peste 4.000 de apeluri la ambulanţa socială anul trecut Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 a primit peste 4.000 de solicitări în cursul anului 2012 pentru a acorda asistenţă medicală gratuită la domiciliu pentru aproximativ 1.000 de pacienţi cu venituri reduse din această zonă administrativă, informează un comunicat de presă al autorităţii locale...
Analize gratuite la Complexul Caraiman, cu prilejul Zilei Internaţionale a Vârstnicilor Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani cu domiciliul în Sectorul 1 vor putea să-şi testeze glicemia, să-şi controleze tensiunea arterială, precum şi să efectueze testul pentru depistarea osteoporozei gratuit, de marţi, 4 octombrie, până pe 10 octombrie, la Complexul Multifuncţional Caraiman, cu prilejul...
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.