Cele mai citite
 


Vaslui: Colegiul medicilor nu aprobă controalele pe care CJAS le face la medici
marţi, 15 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din judeţul Vaslui nu este de acord cu verificările pe care reprezentanţii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate le fac la cabinetele medicilor de familie şi nici cu sancţiunile date acestora pentru eliberarea eronată a certificatelor de concedii medicale.
Preşedintele CM Vaslui, medicul Mircea Zavate, a declarat că legea care prevede aceste sancţiuni este abuzivă.
'Noi, ca şi for superior al medicilor, suntem nemulţumiţi şi nu putem aproba ceea ce se întâmplă. Nu am văzut până acum vreun coleg care să accepte aceste măsuri. Toată lumea este nemulţumită de modul în care se cere acest program de vizită. Cine a făcut legea nu şi-a dat seama ce vrea. Eu nu înţeleg cum un om care a primit certificat de 21 de zile de concediu medical poate să stea acasă 8 ore pe zi. Dacă vorbim aici de persoane singure, pe care nu are cine să le viziteze? Dacă ai certificat medical nu înseamnă că eşti sechestrat la domiciliu. Dacă ai ieşit din casă asta nu înseamnă că nu eşti bolnav', a declarat, luni, Mircea Zavate.
La solicitarea ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, în perioada 19 mai - 4 iunie, reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au efectuat acţiuni de control care au vizat modul de acordare a concediilor medicale, dar şi eliberarea certificatelor de concediu medical.
Dacă în primă fază, până în jurul datei de 28 mai, a fost mai mult o verificare ce a avut scopul de a aduce la cunoştinţă medicilor şi pacienţilor legislaţia şi de a atenţiona asupra noilor prevederi, în cea de-a doua fază a fost un control temeinic, pe lege, în care s-au aplicat sancţiuni destul de drastice pentru cei găsiţi în ilegalitate.
Timp de trei săptămâni au fost verificaţi, la nivel naţional, 1.540 de medici care au eliberat certificate de concediu medical, identificându-se abateri de la legislaţia în vigoare în cazul a 336 dintre aceştia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Preşedintele CJAS Cluj: Instituţia a depăşit dificultăţile din 2010 prin buna colaborare cu partenerii săi Anul 2010 a fost dificil pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj, dar greutăţile au fost depăşite prin buna colaborare cu furnizorii de servicii medicale şi Colegiile Farmaciştilor şi Medicilor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele director general al CJAS Cluj, Emilia Groza...
Vaslui: Aproape 11.000 de persoane au avut nevoie de concedii medicale în acest an Numărul certificatelor medicale eliberate în judeţul Vaslui în acest an este mai mare cu 900 faţă de perioada similară a lui 2009.
Certificate medicale pentru boli fictive, anulate Botoşani, 14 aprilie /Agerpres/ - Şase certificate medicale în baza cărora un fost director de instituţie publică a obţinut în mod ilegal concedii medicale au fost anulate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Colegiul Medicilor.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...