Cele mai citite
 


Dolj: Numărul solicitărilor către Ambulanţă a crescut de trei ori
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul persoanelor care au apelat la Serviciul de Ambulanţă Dolj a crescut în ultimele zile, din cauza caniculei, de peste trei ori faţă de perioada obişnuită, ajungând la aproape 800 de solicitări.
Persoanele cele mai afectate de caniculă au fost bătrânii şi bolnavii cronic iar 16 persoane au primit îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău şi au căzut pe stradă. Nu s-a înregistrat niciun deces.
Potrivit dr. George Beţiu, director medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj, creşterea numărului de solicitări a fost determinată de decompensări ale bolnavilor cronic din cauza căldurii excesive.

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Dolj continuă să fie în alertă şi în următoarele trei zile în care vremea se va menţine caniculară în sudul ţării, motiv pentru care sfătuiesc populaţia să evite, pe cât posibil, expunerea la soare în intervalul orar 11,00-18,00 şi să consume minimum doi litri de apă pe zi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Mitinguri de protest la SJU Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi peste 30 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă Dolj au protestat luni dimineaţă în curtea spitalului craiovean.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă al Judeţului va avea un sistem de alertă în caz de catastrofe Managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă de bilanţ, că instituţia va implementa în ianuarie un sistem de alertare generală a angajaţilor, numit 'butonul roşu', folosit doar în situaţii de catastrofe sau calamităţi.
Şase judeţe sub cod portocaliu: caniculă, ploi răcoroase şi solicitări la ambulanţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru duminică şi luni o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru şase judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, însă în prima zi lucrurile au evoluat uşor diferit faţă de prognoză, astfel că în unele zone s-au înregistrat o răcire a vremii pe fondul...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 1.242 de solicitări, în ultimele 24 de ore Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a înregistrat în ultimele 24 de ore, de luni de la ora 8,00 până marţi la ora 8,00, un număr de 1.242 de solicitări, dintre acestea 627 reprezentând cazuri grave şi foarte grave, a declarat pentru AGERPRES managerul SABIF, medicul Alis Grasu.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.