Cele mai citite
 


O injecţie ar putea salva mii de vieţi în lume, în cazul accidentelor
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Injectarea unui medicament anti-hemoragic, destul de ieftin, ar putea salva mii de vieţi în fiecare an din rândul victimelor accidentelor rutiere sau ale violenţelor, arată un vast studiu internaţional publicat marţi în revista medicală The Lancet, preluat de cotidianul belgian Le Soir.
Studiul CRASH-2, desfăşurat pe 20 000 de pacienţi adulţi din 274 spitale din 40 de ţări, arată că administrarea imediată a unui medicament anti-fibrinolitic, TXA, a dus la reducerea cu 10% a riscului de deces din indiferent ce cauză şi cu 15% a riscului de deces ca urmare a hemoragiilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Descoperire epocală: un anticorp administrat după un atac de cord reduce efectele devastatoare ale acestuia O simplă injecţie administrată pacienţilor în termen de până la 12 ore după un atac de cord sau un accident vascular cerebral ar putea reduce efectele devastatoare ale acestora cu peste jumătate, susţine un nou studiu realizat la Universitatea din Leicester, informează Telegraph în ediţia de marţi.
VIRUSUL ZIKA: Optimism după două vaccinuri eficiente împotriva virusului la şoareci (studiu) Două vaccinuri au permis protejarea "completă" a şoarecilor de virusul Zika, fapt ce alimentează speranţele cu privire la elaborarea unui remediu pentru virusul aflat la originea unor leziuni cerebrale la fetus, transmite marţi AFP.
Un virus herpetic modificat genetic s-a dovedit eficient împotriva cancerului de piele Virusul herpetic modificat genetic este eficient împotriva cancerului de piele prin infectarea şi distrugerea celulelor canceroase ca şi prin declanşarea unui răspuns imunitar, potrivit rezultatelor unui studiu clinic publicat marţi în revista americană 'Journal of Clinical Oncology', care indică potenţialul...
"Stimulator cardiac biologic", testat în laborator Stimulatoarele cardiace din prezent ar putea fi înlocuite, într-o zi, de o simplă injecţie cu gene, susţin specialiştii care au testat în laborator un 'stimulator biologic', relatează BBC joi.
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...
Broccoli, o armă neaşteptată împotriva radiaţiilor În spatele clasicului îndemn 'Mănâncă legume' se află deja ceva mai mult decât presiunile părinţilor sau nutriţioniştilor. Un nou studiu dezvăluie că, pe lângă efectul lor anticancerigen, legumele crucifere sunt extrem de utile împotriva radiaţiilor, informează Le Monde.