Cele mai citite
 


Vaslui: Consiliul Judeţean refuză preluarea Spitalului de Urgenţe
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui ar trebui să treacă începând cu data de 1 iulie de la Ministerul Sănătăţii la Consiliul Judeţean (CJ), numai că reprezentanţii acestei instituţii nu sunt de acord cu preluarea unităţii sanitare.
Teoretic, după ce se va face o inventariere a bunurilor mobile şi imobile deţinute de spital, între Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi CJ Vaslui ar trebui să fie semnat un protocol, care mai apoi va trebui aprobat în plenul şedinţei CJ.
Potrivit conducerii DSP Vaslui, datoriile acumulate de unităţile sanitare cu paturi către furnizori până la data de 31 martie vor fi achitate, prin semnarea de acte adiţionale cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.

În total, cele şapte spitale din judeţ au datorii de peste 8,4 milioane de lei, din care numai SJU Vaslui are de plătit peste 3,4 milioane de lei.
'Prin nota primită de la Ministerul Sănătăţii ni s-a transmis că datoriile spitalelor acumulate până la data de 31 martie vor fi achitate înainte ca acestea să fie preluate de consiliile locale sau cele judeţene. Mai mult de atât nici noi nu ştim', susţine Andrei Barbău, directorul DSP Vaslui.

Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că nu va semna protocolul de preluare a SJU Vaslui decât dacă toate datoriile unităţii vor fi plătite la zi şi, mai mult, dacă Ministerul Sănătăţii asigură banii de medicamente şi materiale sanitare până la sfârşitul anului 2010.

'Eu semnez protocolul dacă spitalul are toate datoriile plătite nu numai până la 31 martie. Şi aşa suntem în criză şi nu avem bani deloc. Nu o să mă pot descurca dacă iau o unitate cu datorii şi fără bani de medicamente. Nu înţeleg cum să iau eu această unitate cu datorii şi fără fonduri asigurate până la finele anului. La CJ nu avem bani nici de salarii şi nu putem să semnăm un protocol prin care să ne dăm singuri în cap', a afirmat Vasile Mihalachi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Consiliul Judeţean a amânat preluarea spitalului de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, votul pentru aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui în subordinea autorităţilor judeţene.
Vaslui: CJ a amânat pentru a doua oară preluarea Spitalului de Urgenţe Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui a amânat, în cadrul şedinţei de vineri, preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui.
Vaslui: Criză de medici în cabinetele şcolare din judeţ Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în cele 44 de cabinete şcolare din judeţ, lucrează doar opt medici, dintre care trei medici generalişti, doi medici de familie şi trei medici dentişti.
Vaslui: Criză de vaccin în judeţ; DSP nu ştie câţi bebeluşi nu sunt vaccinaţi la această dată Medicii de familie din judeţ nu pot vaccina bebeluşii împotriva unor boli ca difteria, tetanosul, hepatita B sau poliomielita din cauza crizei de vaccin cu care se confruntă Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii acestei instituţii au declarat că nu există la acest moment o evidenţă clară a copiilor...
Vaslui: DSP a predat primul spital din judeţ către o primărie comunală Prima unitate sanitară cu paturi din cele şapte existente în prezent în judeţul Vaslui a fost predată joi de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui către o primărie comunală.
Vaslui: DSP va primi o parte dintre vaccinurile necesare imunizării bebeluşilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a primit miercuri de la Ministerul Sănătăţii o notă prin care a fost anunţată că peste două săptămâni trebuie să se prezinte la Bucureşti să ridice cantitatea necesară de doze de vaccinuri pentru imunizarea bebeluşilor, mai puţin vaccinul anti TBC.