Cele mai citite
 


Prahova: Trei medici amendaţi pentru concediile medicale acordate
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei medici prahoveni, doi de familie şi un specialist, au fost amendaţi cu câte 5.000 lei după ce au acordat concedii medicale fără însă a le solicita pacienţilor şi adresele la care pot fi găsiţi pe perioada refacerii.
În judeţul Prahova au fost verificaţi, în total, 101 medici - 25 de familie şi 76 specialişti.

Nici beneficiarii concediilor medicale nu au scăpat de vizita reprezentanţilor Casei Judeţene de Sănătate.
Astfel, la solicitările mai multor societăţi, au fost controlaţi 45 de bolnavi, dintre care şapte nu au fost găsiţi acasă, iar la 33 dintre ei situaţia reală corespundea cu cea prezentată în documentele medicale. În cazul altor cinci persoane, nu s-a putut stabili veridicitatea stării medicale în care se aflau pentru că, din diverse motive echipele CAS nu au putut face verificarea.

Potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova, Roxana Crăciun, societăţile în cadrul cărora lucrează cele şapte persoane care nu au fost găsite acasă vor fi informate cu privire la acest fapt, cu propunerea de oprire de la plată a concediului medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: CAS, amendată pentru publicarea adreselor a mii de asiguraţi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a fost amendată după ce a publicat pe site-ul său oficial date cu caracter personal aparţinând unui număr de peste 18.000 de asiguraţi care nu şi-au ridicat cardurile de sănătate.
Prahova: Medicii de familie vor continua protestele Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, care este şi vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, a declarat joi, pentru AGERPRES, că medicii de familie din judeţ sunt pregătiţi să meargă cu protestele până la capăt şi nu vor accepta condiţiile impuse prin noul ...
Sălaj: Amenzi pentru medicii care prescriu concedii medicale Şase medici prescriptori de certificate de concedii medicale dintr-un total de 73 controlaţi de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj au fost amendaţi cu câte 5.000 de lei, ca urmare a neregulilor constatate.
Prahova: Medicii de familie susţin că nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care expiră la data de 31 martie, a declarat marţi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.
Olt:Peste 12.200 concedii medicale, patru medici sancţionaţi Medicii din judeţul Olt au eliberat de la începutul anului până în prezent 12.225 certificate de concedii medicale, iar în urma verificărilor începute de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt patru medici au fost sancţionaţi cu câte o mie de lei.
Prahova: Cazurile de la SJU Ploieşti, decontate în proporţie de 95% în luna mai Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a decontat, în luna mai, 95% din cazurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, suma care nu a fost plătită fiind în cuantum de aproximativ 280.000 de lei.