Cele mai citite
 


Asistenţa medicală pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro (presă)
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenţa medicală în staţiunile de pe litoralul bulgăresc costă cel puţin 40 euro, scrie marţi cotidianul sofiot Monitor. Sute de medici închriază nişte camere la hotelurile de pe litoral, amenajând nişte cabinete medicale improvizate. Dacă vreun turist ar avea nevoie de asistenţa medicală, el ar putea primi aceasta în schimbul sumei de 40 euro care include doar examenul, iar fiecare manevră suplimentară se taxează separat - măsurarea tensiunii arteriale - 15 euro, aplicarea unei injecţii - 10 euro. Ziarul adaugă că aceste preţuri sunt aplicate doar în cazul turiştilor străini, în timp ce cei bulgari plătesc după un tarif de două ori mai mic, care însă este şi el foarte mare în comparaţie cu veniturile din ţară.
În acelaşi timp, concesionarii plajelor se plâng că nu pot să-şi permită să angajeze echipe medicale care să intervină dacă vreun turist ar avea nevoie de o asistenţă de urgenţă. Şi asta deoarece medicii nu acceptă un salariu mai mic de 50 de euro pe zi, plus cazare şi masă. În aceste condiţii, angajarea unei echipe medicale pentru sezonul estival nu iese mai ieftin de 10.000 de euro, mai scrie Monitor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Nouă spitale vor asigura în Capitală asistenţa de urgenţă de Sf. Andrei şi 1 Decembrie Nouă spitale vor asigura în Capitală asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii luni, de Sf. Andrei, şi marţi, de Ziua Naţională a României, precizează un comunicat publicat pe site-ul DSP.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Mai multe ambulanţe asigură asistenţa medicală la meciul Dinamo Bucureşti - FC Barcelona Patru ambulanţe de tip B şi patru de tip C vor acorda asistenţă medicală, sâmbătă, la meciul amical dintre Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona, care se desfăşoară pe Arena Naţională, a declarat pentru AGERPRES dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov.