Cele mai citite
 


Harghita: Tânăr în spital, după ce a fost muşcat de un şarpe
miercuri, 16 iunie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr din oraşul Bălan a ajuns marţi la secţia de urgenţă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc după ce a fost muşcat de un şarpe.
Şeful Secţiei de Urgenţe, dr. Weil Gyula, a declarat că tânărul a plecat de dimineaţă în apropierea oraşului să culeagă ciuperci şi, la un moment dat, a fost muşcat de mână de un şarpe. Întrucât mâna i s-a umflat, el a mers la medicul de familie, care l-a trimis la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc.

Dr. Weil a afirmat că tânărului i-a fost administrat ser antiviperin şi se află sub observaţie la secţia de terapie intensivă, starea lui fiind bună.
Potrivit medicului, în această perioadă se înregistrează şi un număr destul de mare de muşcături de căpuşe.
El a spus că aproape în fiecare zi un pacient se prezintă la secţia de urgenţă după ce a fost muşcat de căpuşe, motiv pentru care a făcut un apel la harghiteni să nu încerce să-şi scoată singuri insecta din piele.

'Cei care nu ştiu să scoată căpuşa o pot rupe şi se poate produce o inflamaţie sau o infecţie. Căpuşele pot transmite şi o boală infecţioasă, numită Lyme, care este periculoasă dacă nu este tratată la timp', a subliniat şeful Secţiei de Urgenţă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc.
El a menţionat că a fost înregistrat şi primul caz de intoxicaţie cu ciuperci din acest an şi le-a transmis locuitorilor judeţului să nu culeagă ciuperci dacă nu le cunosc, pentru că îşi pot pune viaţa în pericol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Canicula favorizează intoxicaţiile cu ciuperci, muşcăturile de căpuşe sau toxiinfecţiile alimentare Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a înregistrat, în ultimele zile, mai multe cazuri de muşcături de căpuşe, toxiinfecţii alimentare şi o muşcătură de şarpe.
Harghita: Bărbat internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil viperă Miercurea Ciuc, 20 iul/Agerpres/- Un bărbat de 43 ani a fost internat luni la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, după ce a fost muşcat de un şarpe, posibil o viperă.
Harghita: Bătrân internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe Un bătrân de 77 ani, din localitatea harghiteană Bilbor, a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, prezentând semne de şoc anafilactic, după ce a fost muşcat de un şarpe atunci când se afla la strâns fân.
Harghita: Creştere semnificativă a numărului persoanelor muşcate de căpuşe; primul caz de muşcătură de şarpe Miercurea Ciuc, 23 iun/Agerpres/- Numărul persoanelor muşcate de căpuşe care se prezintă la serviciile de urgenţă a crescut semnificativ în luna iunie, pe fondul încălzirii vremii, fiind înregistrat şi primul caz de muşcătură de şarpe din acest sezon.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Stocul de ser antiviperin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, aproape de epuizare Stocul de ser antiviperin de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc este pe terminate, iar solicitarea de achiziţie nu poate fi onorată decât la finalul lunii august.